Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση και στη Σούδα

Φιλειρηνιστές και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης διαδήλωσαν την Κυριακή το μεσημέρι την αντίθεσή τους στην παρουσία ΝΑΤΟικής βάσης στο νησί τους. Η πλατεία Αγοράς των Χανίων έγινε η αφετηρία της Παγκρήτιας Μηχανοκίνητη Πορεία Ειρήνης, προς τη βάση της Σούδας.

Λίγο μετά τις 12.30 μ.μ., μέλη των Επιτροπών Ειρήνης του νησιού και εκπρόσωποι μαζικών φορέων ξεκίνησαν με αυτοκίνητα, και κάτω από δυνατή βροχή, έφτασαν στο Ναύσταθμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης. Εκεί οι διαδηλωτές κατέβηκαν από τα οχήματά τους και πλησίασαν έξω από την κεντρική πύλη. Με συνθήματα και καίγοντας τις σημαίες της Αμερικής και της ΕΕ, οι διαδηλωτές καταδίκασαν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και απαίτησαν την απομάκρυνση της βάσης.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, παρέδωσε στο διοικητή της βάσης ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται: «Δυο χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι πάνω από τα Βαλκάνια. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η KFOR προωθούν και στηρίζουν την αλλαγή των συνόρων. Η λύση προς όφελος των λαών μπορεί να βρεθεί μόνο με την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από την περιοχή».

Εξάλλου την Πέμπτη 5 Απρίλη στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μαζικοί φορείς του νομού διοργανώνουν σύσκεψη με θέμα: «Συντονισμός, συνέχιση και κλιμάκωση των εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στον πόλεμο που μαίνεται στα βόρεια σύνορά μας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ