Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Κλείνει η «VPI» στο Βόλο

Σε κλείσιμο οδηγείται, από τις 31 Μάρτη, η χημική βιομηχανία «VPI» στο Βόλο -Ισπανοπορτογαλικής ιδιοκτησίας- πετώντας στο δρόμο τους 90 και πλέον εργαζόμενους.

Το κλείσιμο που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι άλλη μια τρανή απόδειξη για το ποιος είναι αυτός που, τελικά, κλείνει τα εργοστάσια. Είναι το κυνήγι για την κερδοφορία κι αποτελεί άλλη μια απάντηση σε όλους εκείνους που κατηγορούν τους αγώνες των εργατών και το ΠΑΜΕ για τα κουφάρια που αφήνουν πίσω τους οι μεγαλοβιομήχανοι.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε και συζητήθηκε το θέμα παραβρέθηκε κλιμάκιο της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στους εργαζομένους.

Στη Συνέλευση μίλησαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Κ. Στεργίου και ο πρόεδρος του σωματείου της «Coca Cola», Λ. Τσελεπής, που τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για το ποια είναι τα αποτελέσματα της διαβόητης ανάπτυξης στην οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να υποταχθούν.

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν τη στήριξη και αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να οργανωθεί η ενιαία απάντηση της εργατικής τάξης στην επίθεση που δέχεται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ