Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Οδεύει κι αυτό προς κλείσιμο

Εκτός εφημερίας το Παθολογικό και Καρδιολογικό Τμήμα

Την «τύχη» του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ ακολουθεί το Γενικό Νοσοκομείο «Πατησίων», όπως όλα δείχνουν, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους των γύρω περιοχών έκθετους. Χτες, ανακοινώθηκε η κατάργηση της πρωινής εφημερίας του Παθολογικού και του Καρδιολογικού Τμήματος, ενώ η εφημερία κρατήθηκε με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού. Να θυμίσουμε πως το Νοσοκομείο Πατησίων ακολουθεί την «πεπατημένη» του 7ου Θεραπευτηρίου, όπου οι κύριες κλινικές του και όλο σχεδόν το προσωπικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» και τώρα λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Συγκεκριμένα, έγγραφο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), αναφέρει «εξαίρεση του Παθολογικού και Καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου ΠΑΤΗΣΙΩΝ από τις πρωινές εφημερίες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 19/3/2013, λόγω παντελούς έλλειψης ειδικευμένων ιατρών στο Παθολογικό Τμήμα και υποστελέχωσης του Καρδιολογικού Τμήματος, εξαιτίας των οποίων υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης των περιστατικών».

Χτες, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε κινητοποιήσεις στις Διοικήσεις του Πατησίων και του «Αγία Ολγα», στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας, ενώ την Τρίτη, 26 Μάρτη στις 5.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο νοσοκομείο και πορεία. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως από την Παρασκευή άφησαν το νοσοκομείο χωρίς παθολόγους και έκλεισαν το Καρδιολογικό Τμήμα, ενώ χτες σταμάτησε να λειτουργεί και το Παθολογικό Τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ