Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ»
Ανακοίνωση για το προεδρείο στην ΕΙΝΑΠ

Αντιπροσωπευτικό προεδρείο, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων ανάλογα με τη δύναμή τους, στη συγκρότηση του Προεδρείου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) θα προτείνει και στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» (ΔΗΠΑΚ - στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Η ΔΗΠΑΚ είχε προτείνει στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, στις 12/03/2013, η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων ανάλογα με τη δύναμή τους, αποτυπώνοντας το συσχετισμό δύναμης που εκφράστηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες (η πρώτη δύναμη τον Πρόεδρο, η δεύτερη το Γραμματέα, η τρίτη τον Αντιπρόεδρο κ.λπ.). «Σε αυτή την πρόταση επιμένουμε, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ. Από τη θέση της σε ένα τέτοιο προεδρείο, αν συμφωνηθεί από όλες τις παρατάξεις, η ΔΗΠΑΚ γιατρών θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Η ΔΗΠΑΚ εξηγεί ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει «ούτε σε συναινετικά και προγραμματικά προεδρεία, γιατί οδηγούν τους γιατρούς στην υποταγή, στην αντιλαϊκή πολιτική, ούτε και με τα προεδρεία που προτείνουν το "Μέτωπο" και το "Ενωτικό κίνημα για την ανατροπή". Οι εκπρόσωποι του "Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών" κατέθεσαν πρόταση για τη συγκρότηση "αντιμνημονιακού", "κινηματικού", "αντικυβερνητικού" προεδρείου. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του "Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή", οι οποίοι κατέθεσαν πρόταση για τη συγκρότηση "αριστερού", "κινηματικού", "αγωνιστικού" προεδρείου. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ,το "Μέτωπο" και το "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" εξέδωσαν ανακοινώσεις, αφήνοντας αιχμές εναντίον του ΠΑΜΕ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος από τη ΔΗΚΝΙ. Για μία ακόμη φορά επιχειρούν να ψαρέψουν σε θολά νερά και να συκοφαντήσουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αντιπροσωπευτικό προεδρείο δε σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες και μας χωρίζει χάος. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συμφωνίας με τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, τους επίδοξους διαχειριστές της σαπίλας του καπιταλισμού, τους εγγυητές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το "Μέτωπο" που, μεταξύ των άλλων, καλλιεργεί αυταπάτες ότι μία κυβέρνηση μπορεί και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων και να φέρει ευημερία για το λαό».

Επίσης, υπογραμμίζει η ΔΗΠΑΚ «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συμφωνίας ούτε με το "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" που, ως σύγχρονοι λωτοφάγοι, "ξεχνούν" ότι προεκλογικά, για να αλιεύσουν ψήφους, επέκριναν το "Μέτωπο" ότι υποχωρεί από τις διακηρύξεις του και ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογική του επικράτηση, και τώρα θέλουν να συγκροτήσει μαζί του "αγωνιστικό" προεδρείο... Κατηγορούν τη ΔΗΠΑΚ για απομονωτισμό, επειδή δεν υιοθέτησε το κοινό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν οι δυνάμεις του "Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή" με τη ΔΗΚΝΙ, επειδή δε συμπορεύτηκε με τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού στο "Πανιατρικό Μέτωπο". Ο διαγκωνισμός ΔΗΚΝΙ-Μετώπου, ΕΚΑ για τις καρέκλες δεν αφορά τις δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ. Οσο και αν πασχίζουν δε θα καταφέρουν να σύρουν τις ταξικές δυνάμεις στους επικίνδυνους για το κίνημα τυχοδιωκτισμούς τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ