Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
Οργανώνονται ενάντια στις απειλές

Την ...επικήρυξη των σπουδαστών που δεν έχουν πληρώσει δίδακτρα σχολιάζει η Επιτροπή για την Ανασύσταση του Συλλόγου με τρικάκι που μοίρασε
Την ...επικήρυξη των σπουδαστών που δεν έχουν πληρώσει δίδακτρα σχολιάζει η Επιτροπή για την Ανασύσταση του Συλλόγου με τρικάκι που μοίρασε
Αντιμέτωποι με τα δίδακτρα των 367 ευρώ το εξάμηνο, βρίσκονται οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ, καθώς το νέο εξάμηνο έχει ξεκινήσει και τα περιθώρια για την καταβολή τους στενεύουν. Μπροστά στην κατάσταση αυτή, αλλά και στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, οι σπουδαστές στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας προσπαθούν να ανασυστήσουν το Σύλλογό τους και να οργανώσουν την πάλη τους. Συναντούν όμως τις απειλές του διευθυντή, που την προηγούμενη βδομάδα λίγο - πολύ δήλωσε πως θα εκδιώξει από το ΙΕΚ όποιον δεν είναι ταμειακώς εντάξει. Στην ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές που συγκροτούν την Επιτροπή Ανασύστασης του Συλλόγου σημειώνουν ότι στις 12 Μάρτη ο διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ «απείλησε σπουδαστές ότι "από εδώ και πέρα όποιος δεν έχει πληρώσει τα δίδακτρα, θα φεύγει με την αστυνομία γιατί δεν θεωρείται σπουδαστής του ΙΕΚ". Υλοποιώντας πιστά τις διαταγές της συγκυβέρνησης και της ΕΕ που θέλουν τη δημόσια Παιδεία εμπόρευμα, προκαλεί τους σπουδαστές προσπαθώντας να τους φοβίσει και να τους τρομοκρατήσει, ώστε οι σπουδαστές να μη σηκώσουν κεφάλι. Είναι ενοχλημένος με την προοπτική, ότι οι σπουδαστές των ΙΕΚ ετοιμάζονται να αποκτήσουν το δικό τους σύλλογο, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, θα είναι μπροστάρης για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των σπουδαστών.

Αυτό που τους φοβίζει τελικά, είναι οι σπουδαστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Απάντηση έδωσαν την επόμενη μέρα δεκάδες σπουδαστές που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο ΙΕΚ, κατήγγειλαν τη στάση του διευθυντή και απαίτησαν κανένας σπουδαστής να μην αναγκαστεί να διακόψει τη σχολή, επειδή δεν έχει να πληρώσει.

«Εγκληματίες δεν είμαστε για να μας πάρουν με τις κλούβες. Είμαστε σπουδαστές των ΙΕΚ που ακριβοπληρώνουμε τη δωρεάν Παιδεία τους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλα αυτά που μας ανήκουν. Τώρα είναι ανάγκη να οργανωθούμε, να αποκτήσει ο αγώνας μας μαζικότητα», τονίζει η Επιτροπή των σπουδαστών και καλεί τους σπουδαστές σε Γενική Συνέλευση αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 16.00, στο χώρο του ΙΕΚ, ώστε να επανασυστήσουν το Σύλλογό τους.

Ανακοίνωση από το ΣΥΣΔΙΕΚ

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή όσα συνέβησαν στο ΙΕΚ της Πάτρας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ) αναφέρει: «Η κατάσταση που βιώνουμε μέσα στα ΙΕΚ είναι εκρηκτική! Πάει χέρι χέρι με αυτά που βιώνουμε στα σπίτια μας εμείς και οι οικογένειές μας!». Τονίζει πως η στάση του συγκεκριμένου διευθυντή αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα των προβλημάτων των σπουδαστών και χαιρετίζει την κινητοποίηση των σπουδαστών: «Απάντηση στα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, και στα τσιράκια τους μες τις σχολές (διευθυντάδες, καθηγητάδες) είναι να συσπειρωθούμε στο σύλλογό μας και να οργανωθούμε στα συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ