Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ποικιλία στη διαστρέβλωση

Ολα τα είχε ο μπαχτσές του αστικού Τύπου, στον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε χτες την κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων στο υπουργείο Εργασίας, την προβοκάτσια και την καταστολή που ακολούθησε. Η προβολή του θέματος δεν ξέφυγε ούτε μοίρα από την πεπατημένη της διαστρέβλωσης, που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει το λαό. Για τα κανάλια και τις εφημερίδες των αστών, στο υπουργείο Εργασίας δεν υπήρξαν ποτέ πρόεδροι και στελέχη Συνδικάτων και Ομοσπονδιών, εκλεγμένοι από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τους οποίους εκπροσωπούν. Σκόπιμα προσπαθούσαν να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ με το ΚΚΕ και να παρουσιάσουν τη χτεσινή ταξική αναμέτρηση σαν ένα πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στο ΚΚΕ και την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας την εργατική κινητοποίηση σαν πολιτικό ακτιβισμό προς άγραν ψήφων.

Κάπως έτσι έφτασαν να μιλούν για «επιστροφή» του ΚΚΕ στο προσκήνιο των κινητοποιήσεων (!), αυτοί που δεν έχουν γράψει ούτε αράδα στις εφημερίδες τους για τις χιλιάδες κινητοποιήσεις όπου πρωτοστατούν οι κομμουνιστές χωρίς ανάπαυλα σε κλάδους και τόπους δουλειάς. Αλλοι, πάλι, είδαν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια του ΚΚΕ να αποσπάσει εκλογικά οφέλη από τη «μνημονιακή» - όπως λένε - στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πνεύμα, αλλά με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της δικής τους προπαγάνδας, άλλες εφημερίδες, προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, έγραφαν πως η κυβέρνηση επιτίθεται στο ΚΚΕ, αφού πρώτα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να δημιουργήσουν συγχύσεις στο λαό. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι καραμπινάτες φωνές των αστών, που είτε καλούσαν σε ένταση της καταστολής για να εξαλειφθεί η «ανομία», ή παρουσίαζαν το ΚΚΕ σαν «συστημικό» κόμμα, με το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει λόγους να ανεβάζει τους τόνους.

Γιατί τέτοια ποικιλία στη διαστρέβλωση των γεγονότων; Για να κρυφτεί η μία και μοναδική πραγματικότητα που λέει ότι: Το ΠΑΜΕ συσπειρώνει συνδικάτα, επιτροπές αγώνα, συνδικαλιστές όχι με κριτήριο το ποιο κόμμα ψηφίζουν τα μέλη τους, αλλά με βάση την κοινή πεποίθηση ότι για να είναι νικηφόρος ο αγώνας της εργατικής τάξης, ακόμα και για να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα στο σήμερα, πρέπει να στοχεύει το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, να έχει σαφή αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά. Μέσα σ' αυτή την πλατιά εργατική συσπείρωση δρουν με πρωταγωνιστικό ρόλο οι κομμουνιστές, μαζί με άλλους ριζοσπάστες συνδικαλιστές. Η κινητοποίηση που έγινε προχτές στο υπουργείο Εργασίας αποφασίστηκε από εργατικά συνδικάτα. Ηταν απάντηση στην κυβερνητική πρόκληση για τις συντάξεις και τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια. Ηταν μια δίκαιη εργατική κινητοποίηση που χτυπήθηκε με πολιτική απόφαση, επειδή η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα αντεργατικής πυγμής στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.

Από αυτή την άποψη, το χτύπημα αφορά όλη την εργατική τάξη, όπως και κάθε επίθεση σε εργατική κινητοποίηση, ανεξάρτητα από το ποιος τη διοργανώνει, παρά το γεγονός ότι το χτύπημα στο ΠΑΜΕ πάντα συνοδεύεται από μεγαλύτερη λύσσα στην προπαγάνδα. Το ΚΚΕ αυτονόητα υπερασπίστηκε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ξέροντας πού στοχεύει η επίθεση. Οπως υπερασπίζεται κάθε ταξικό αγώνα. Ανέδειξε ταυτόχρονα ότι με πολιτικά παιχνίδια, όπως αυτά που χυδαία υπονοεί ο αστικός Τύπος, κρίνοντας από τα κόμματα που στηρίζει, δεν ανεβαίνει η πρωτοβουλία του λαού. Και ότι η δική του δύναμη και ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορούν να σμπαραλιάσουν την κρατική πυγμή και τρομοκρατία. Αυτό πρέπει να κρατήσει για παρακαταθήκη ο λαός στις δύσκολες μάχες που έχει μπροστά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για την ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος(2018-01-17 00:00:00.0)
Η εργατική τάξη μπορεί να απελευθερώσει την κοινωνία από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς(2017-05-19 00:00:00.0)
Στόχος τους η χειραγώγηση(2013-02-15 00:00:00.0)
Τα άθλια αντιΚΚΕ ψέματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ(2012-04-20 00:00:00.0)
Ανακάλυψε το ΠΑΜΕ!(2010-05-26 00:00:00.0)
Κροκοδείλια δάκρυα για τα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος(1997-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ