Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Νέα επιδρομή σε συντάξεις - παροχές

Οι συνταξιούχοι δεν έχουν προλάβει ακόμα να κάνουν τους νέους υπολογισμούς για το πώς θα εξασφαλίσουν στοιχειωδώς το φαΐ του μήνα, πώς θα πληρώσουν το ρεύμα, το νερό, τα φάρμακα, τους γιατρούς κλπ., καθώς μόλις προχτές «γεύτηκαν» και το νέο χαράτσι στις συντάξεις τους (Γενάρη) που επιβάλλεται στο άθροισμα της κύριας και επικουρικής ή άλλης σύνταξης. Και ενώ οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι οδηγούνται μαζικά και βίαια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε προχτές - διά του αρμόδιου υπουργού της Γ. Βρούτση - νέα επίθεση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα στο όνομα, ξανά, της «βιωσιμότητας» του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η νέα έφοδος προετοιμάζεται στην Επιτροπή που έστησε το υπουργείο Εργασίας, η οποία θα συντονίσει το έργο της «λογιστικής» και «οικονομικής» ενοποίησης των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα Ταμεία κύριας Ασφάλισης. Πρόκειται για τη ρύθμιση εκκρεμοτήτων ώστε να ολοκληρωθεί η ενοποίηση, που στόχο έχει την ισοπέδωση παροχών και συντάξεων. Η επίθεση έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό από τη συγκυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή, το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο είχε σηκώσει έναν πελώριο κουρνιαχτό για τις συντάξεις - μαϊμού που κορυφώθηκε το Δεκέμβρη, όχι τυχαία. Και στη βάση της ίδιας άθλιας προπαγάνδας ο υπουργός Εργασίας, προλειαίνοντας το έδαφος για τη νέα σαρωτική επίθεση, δήλωσε πριν τρεις μέρες προκλητικά ότι «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων».

Η επίκληση της «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος, οι αθλιότητες που εκτοξεύονται ενάντια στην εργατική τάξη και τους συνταξιούχους της χώρας που έδωσαν αγώνες, έκαναν θυσίες και κόπιασαν για το ασφαλιστικό σύστημα, είναι συστατικό στη συνταγή κατεδάφισης συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών, της συγκυβέρνησης για τη «σωτηρία» του κεφαλαίου. Η πρόκληση ξεπερνάει κάθε όριο καθώς αυτοί που επικαλούνται σήμερα τη «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος είναι αυτοί (οι κυβερνήσεις δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που λεηλάτησαν, έκλεψαν, έπαιξαν στον «τζόγο» τον ιδρώτα των εργαζομένων, «κούρεψαν» την περιουσία των Ταμείων, μειώνουν τις εισφορές των εργοδοτών με στόχο να τις καταργήσουν, κλπ. Είναι αυτοί που κάνουν μη «βιώσιμα» τα Ταμεία γιγαντώνοντας την ανεργία, υποθάλποντας τη μαύρη εργασία, την εισφοροκλοπή, την εισφοροαπαλλαγή των εργοδοτών κι έπειτα καλούν τους εργαζόμενους να δεχτούν νέες περικοπές.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της χώρας, συνολικά ο λαός πρέπει να απαντήσει στη μαύρη προπαγάνδα της συγκυβέρνησης. Πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την ωμή βία και τον αυταρχισμό που εκδηλώθηκε σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ αλλά και όσων εργαζομένων επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό Εργασίας για τις προκλητικές του δηλώσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τσακίσει τα δικαιώματά τους γι' αυτό επιστρατεύει τη μαύρη προπαγάνδα μαζί με τη βία και τον αυταρχισμό. Η επίδειξη πυγμής κρύβει την ανησυχία που της προκαλεί η μαχητικοποίηση όλο και περισσότερων εργαζομένων. Θέλει να αναχαιτίσει την οργανωμένη πάλη του λαού. Γιατί αυτή είναι και η μοναδική διέξοδος για τους συνταξιούχους, την εργατική τάξη και τους συμμάχους τους. Για να μπει τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων.


Γιώτα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ