Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η καταστολή προμηνύει και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Στα δικαστήρια βρέθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στα δικαστήρια βρέθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου βρέθηκε χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η φθορά και οι καταστροφές στο γραφείο του υπουργού, διότι οι φωτογραφίες είναι εκ των υστέρων, κάποιος βέβαια θα τις έκανε αυτές τις καταστροφές, αλλά οπωσδήποτε αφού είχαν συλληφθεί οι 35 συνδικαλιστές. Αφού λοιπόν δεν μπορεί να τεκμηριωθεί για το αυτόφωρο αυτή η κατηγορία, που αυτή ήταν κυρίως η κατηγορία, τους πάνε στο αυτόφωρο - αν είναι δυνατόν - γιατί κατά κάποιον τρόπο διατάραξαν την κοινή ησυχία του υπουργού, γιατί έκαναν παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο!

Συνήθως στο αυτόφωρο πάνε πολύ βαριά αδικήματα, τα οποία θέλεις να τα δικάσεις αμέσως. Επομένως το μήνυμα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση είναι το εξής: όταν πας στον υπουργό πρέπει να πηγαίνει ένας - ένας. Πώς γινόταν στη δικτατορία, που έλεγαν μέχρι 3 θα πηγαίνετε στο ζαχαροπλαστείο, στο καφενείο. Δε θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με τη χούντα, απλώς θέλω να πω ότι η κυβέρνηση λέει: Θέλετε ραντεβού με τον υπουργό; Θα πηγαίνει ένας, δύο το πολύ θα πίνετε το καφεδάκι και τελείωσε.

Αν τους δικάσουν για το ζήτημα της παρουσίας σε δημόσιο χώρο, για έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό που ήταν εκεί, σημαίνει ότι θέλουν να εμποδίσουν και τα διαβήματα ακόμα στους υπουργούς. Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς. Διότι νομικά το αυτόφωρο σημαίνει ότι είναι κάτι έκτακτο, κάτι βαρύ που θέλουμε αυτή τη στιγμή να το τιμωρήσουμε. Εάν θέλουν να παραδειγματίσουν γιατί κάνεις επίσκεψη στον υπουργό - ναι, έκτακτη επίσκεψη ύστερα από προκλητικές δηλώσεις - εμείς δεν θα πούμε ότι οι 35 δεν φοβούνται, είναι αυτονόητο αυτό.

Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να φοβηθεί, πρέπει να καταλάβει ότι όταν παίρνονται τέτοια μέτρα, έρχονται και καινούργια σε βάρος του. Δεν τέλειωσαν τα αντιλαϊκά μέτρα και επομένως ο κλήρος πέφτει στο λαό για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, να μην περιμένει τίποτε άλλο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ