Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταδικάζει τη δίωξη συνδικαλιστικής δράσης

Διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της προέδρου, του γενικού γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς και σε βάρος του οργανωτικού γραμματέα της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διέταξε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, έξω από τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ενάντια στη μετατροπή της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ καταδικάζει τη διενέργεια της ΕΔΕ, σημειώνοντας ότι «στρέφεται ενάντια στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και δείχνει ότι η κυβέρνηση, όπως και κάθε αστική κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί καμιά παρέκκλιση από τις αποφάσεις που παίρνει. Αποφάσεις που εξυπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα μονοπώλια και οδηγούν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και την υποταγή τους εργαζόμενους».

Επίσης, τονίζει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι κλάδοι πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση απέναντι στα μέτρα που πλήττουν εμάς και τις οικογένειές μας, απέναντι στην ευελιξία και τη θωράκιση του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, απέναντι στις αυταρχικές πολιτικές και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που επιδιώκουν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα. Για να αποκρουστούν όλα αυτά, απαιτείται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ανεβασμένη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Ως απαράδεκτη και καταδικαστέα καταγγέλλει την ΕΔΕ και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με ομόφωνο ψήφισμά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ