Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11467

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συγκρότησαν Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  9
Απεργούν αύριο ναυτεργάτες, υγειονομικοί

ΣΕΛ.  8,   21

ΣΤΗΝΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΩΝ για κατασκευή προσχημάτων καταστολής των λαών

Καμιά ανοχή. Επαγρύπνηση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ποινικοποιεί ιδεολογίες. Στήνει ένα δαιδαλώδες δίκτυο από κρατικές και μη κρατικές δομές, που θα παρακολουθούν, θα εντοπίζουν κατά την κρίση τους όσους θεωρούν «ύποπτους εξτρεμισμού» και θα παρεμβαίνουν προληπτικά, άρα κατασταλτικά, προκειμένου να μην εκδηλωθεί βίαια μια «ριζοσπαστική» συμπεριφορά

Η ΕΕ επιχειρεί να ποινικοποιήσει ιδεολογίες και να καταστήσει ύποπτο για συμμετοχή σε πράξεις «βίαιου εξτρεμισμού» τον καθένα, με κριτήριο τη συμπεριφορά του, τα πολιτικά και θρησκευτικά του «πιστεύω», με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», την οποία ταυτίζει σκόπιμα με το ριζοσπαστισμό. Για να το πετύχει στήνει ένα δίκτυο χαφιέδων για να σκαρώνει κατηγορίες, άρα και διώξεις, καταστολή, σε λαϊκούς ανθρώπους μόνο και μόνο για την ιδεολογία τους, για την προπαγάνδιση των πολιτικών τους απόψεων, στοχοποιώντας αυτούς που οργανωμένα διεκδικούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κόντρα στο κεφάλαιο, δηλαδή ηγεσίες του εργατικού κινήματος που παλεύει σε αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και τους κομμουνιστές.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μήνυμα αγωνιστικού θάρρους

Μήνυμα αγωνιστικού θάρρους απέναντι στην αυταρχική - τρομοκρατική στάση, που επιδεικνύει έναντι του αγωνιζόμενου λαού η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, στέλνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι, για δεύτερη μέρα χτες, παρέμειναν στο μπλόκο που έχουν στήσει, με εκατοντάδες τρακτέρ, στον κόμβο της Νίκαιας.


ΣΕΛ.  10  -  11

Στη Λάρισα σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΕ του Κόμματος, θα επισκεφθεί τη Λάρισα και το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, σήμερα, Τετάρτη. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

-- 11 π.μ.: Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ.

-- 12 μ.: Θα επισκεφθεί τους αγωνιζόμενους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.


Βάλτε τέλος στο έγκλημα

Το τελειωτικό χτύπημα σε συντάξεις και παροχές με στόχο την ισοπέδωσή τους προς τα κάτω, στη σύνταξη-φιλοδώρημα και χωρίς άλλες παροχές, εξήγγειλε χτες ο υπουργός Εργασίας στα πλαίσια ενοποίησης των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα Ταμεία κύριας Ασφάλισης. Ο υπουργός Εργασίας με το «θράσος του ληστή», κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα «πελατειακών αντιλήψεων». Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σ' ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι ένας: Να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη, να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα.



ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ
Να οριστεί η ημερομηνία της πανεργατικής απεργίας

ΣΕΛ.  9
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ξεκινά σήμερα το 48ο συνέδριο

ΣΕΛ.  32
ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Κινητοποιήσεις παρά την καταστολή

ΣΕΛ.  24
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δρομολογεί νέο πετσόκομμα συντάξεων

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ
«Οχι» στην κατάργηση των προγραμμάτων ΟΕΚ-ΟΕΕ

ΣΕΛ.  19
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στην ταξική πάλη για ριζικές λύσεις η διέξοδος

ΣΕΛ.  6  -  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ