Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11465

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για το σχέδιο δράσης υπερεκμετάλλευσης των νέων

ΣΕΛ.  5
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Την ερχόμενη Πέμπτη η πανελλαδική 48ωρη απεργία σε όλα τα πλοία

ΣΕΛ.  16  -  17

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στον καπιταλισμό

  • Η εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη Συνάντηση της Θεσσαλονίκης
  • Η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και ο προλεταριακός διεθνισμός ως απάντηση στον αστικό εθνικισμό και στον κίνδυνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Οι αιτίες των προβλημάτων, που βιώνουν οι εργαζόμενοι, βρίσκονται στη φύση του συστήματος, που λειτουργεί και κινεί τα πάντα με «καύσιμο» τα επιχειρηματικά κέρδη, την κερδοφορία του κεφαλαίου, από την όλο και μεγαλύτερη και πιο εντατική εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Είναι το λιγότερο αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι σε μια δήθεν «φιλολαϊκή» κι «αριστερή» διαχείριση της κρίσης μπορεί να διατηρήσει τα κέρδη για το κεφάλαιο και «να βάλει τον άνθρωπο πάνω απ' αυτά». Η κρίση οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτές τις μέρες, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών συστοιχιών «Πάτριοτ» στα τουρκο-συριακά σύνορα που μας φέρνει πιο κοντά σε μια απροκάλυπτη στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συρία. Η κρίση δείχνει τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού. Η αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού προβάλλουν μπροστά στους εργαζόμενους πιο καθαρά από πριν.


ΣΕΛ.  2   -   3

Απεργία στο δημόσιο Τομέα Υγείας την ερχόμενη Πέμπτη

ΠΑΜΕ: Την ώρα, που τσακίζουν μισθούς, μας γονατίζουν με τα χαράτσια, κάνουν τη θέρμανση είδος πολυτελείας, η εφεδρεία, οι απολύσεις, η απλήρωτη δουλειά είναι καθεστώς, τα νοσοκομεία κλείνουν την πόρτα σε ανασφάλιστους, μετανάστες, σε όποιον δεν έχει να πληρώσει, λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ενιαία και καθολική. Να στείλουμε στα τσακίδια αυτούς που κερδίζουν από την αρρώστια.


ΣΕΛ.  15

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις, αύριο Δευτέρα 28/1 και ώρα 11.30 το πρωί. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό και θα μεταδοθεί απευθείας απ' την ΕΤ1.



Συμπεράσματα από τους εργατικούς αγώνες

ΣΕΛ.  8
Αγώνας ενάντια στη φοροληστεία του λαού

ΣΕΛ.  6  -  7
Για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Φαρμάκου

ΣΕΛ.  14
Δράση για την απεργία το Φλεβάρη

ΣΕΛ.  19
Η απεργία στο Μετρό

ΣΕΛ.  18
ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009
Περιτύλιγμα σε προαποφασισμένα μέτρα

ΣΕΛ.  22  -  23
ΔΗΠΑΚ
Μπροστά στο 11ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ

ΣΕΛ.  20
ΣΥΡΙΖΑ
Διαπιστευτήρια (και) στις ΗΠΑ

ΣΕΛ.  23
ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Σε κλιμάκωση του αγώνα τους προχωρούν, από αύριο Δευτέρα, οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι, από την προηγούμενη Κυριακή, 20 Γενάρη, έχουν βγάλει εκατοντάδες τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, περιμένοντας το σύνθημα να «βάλουν μπροστά» και να ξεκινήσουν για τα σημεία όπου θα οριστούν τα νέα αγωνιστικά ραντεβού τους.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ