Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρεμβάσεις για φθηνό ρεύμα και φοροληστεία

Η κινητοποίηση στη ΔΕΗ στην Καβάλα
Η κινητοποίηση στη ΔΕΗ στην Καβάλα
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι Λαϊκές Επιτροπές Καβάλας. Απαίτησαν να μη γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, να μειωθούν κατά 30% τα τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων, να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε άνεργους, απολυμένους, απλήρωτους, σε όλους αυτούς που αδυνατούν λόγω κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα, κατάργηση όλων των χαρατσιών, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ύδρευσης, κατάργηση ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι Λαϊκές Επιτροπές των Βορειοδυτικών συνοικιών προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στις εφορίες, την Πέμπτη 31 Γενάρη.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 9 π.μ., στις Εφορίες Αμπελοκήπων και Ε' Εφορία. Καλούν το λαό να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στο νέο φορολογικό της συγκυβέρνησης, που εντείνει τη φτωχοποίηση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, με αυξημένους συντελεστές, με κατάργηση και μειώσεις φοροεκπτώσεων.

Να διεκδικήσουν:

-- Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία όλων των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων και να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη μεταβίβαση της μικρής ακίνητης περιουσίας.

-- Να αυξηθεί το αφορολόγητο: 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί.

-- Να παγώσουν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, χωρίς προσαυξήσεις.

-- Να καταργηθεί ο πλειστηριασμός 1ης και 2ης κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης αξίας μέχρι 300.000 και μέχρι 150 τ.μ. για τετραμελή οικογένεια.

-- Να καταργηθεί η περαίωση για τους ΕΒΕ και να αναγνωρίζονται τα λογιστικά βιβλία για τον προσδιορισμό εισοδήματός τους.

Στη Νέα Ιωνία

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε, προχτές Κυριακή, ο νέος κύκλος εκδηλώσεων, για μικρά παιδιά και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, που διοργάνωσαν η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης». Το συνεδριακό κέντρο του δήμου πλημμύρισε με μικρά παιδιά και τους γονείς τους, που συμμετείχαν σε παιδαγωγικό παιχνίδι, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ε. Τριβιζά, από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία περίπου 40 παιδιών από το διαπολιτισμικό σχολείο της Αλσούπολης, που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Η εικόνα των Ελληνόπουλων με τα παιδιά των μεταναστών να παίζουν χέρι χέρι και να κάνουν τον «κύκλο» πιο μεγάλο, είναι η καλύτερη απάντηση ενάντια στο ρατσισμό, στο φασισμό και την ξενοφοβία που επιχειρεί η κυβέρνηση να μπολιάσει το λαό και τα παιδιά του. Τα παιδιά έπαιξαν με την καρδιά τους, γεύτηκαν τις λιχουδιές, τα φαγητά και τα αναψυκτικά που υπήρχαν στον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής για να υποδεχτούν τους γονείς και τα παιδιά τους.

Θεματικές εκδηλώσεις

Θεματικές εκδηλώσεις με προβολές ταινιών και συζητήσεις προγραμματίζουν η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 30 Γενάρη, με συζήτηση για την Παιδεία. Θα προβληθεί η ταινία του Θεόδωρου Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα σε εφορίες(2013-01-31 00:00:00.0)
Φοροαφαίμαξη που «σβήνει» εργαζόμενους και ΕΒΕ(2012-10-16 00:00:00.0)
Αρνηση πληρωμής του χαρατσιού(2012-09-22 00:00:00.0)
Δεν έχει τέλος η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας(2012-09-21 00:00:00.0)
Εξοντώνουν στην κυριολεξία τα λαϊκά νοικοκυριά(2012-07-05 00:00:00.0)
Νέα φοροληστεία μετά τις εκλογές(2012-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ