Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Προβλήματα από την υψηλή στάθμη του ποταμού

Σε τρεις περιοχές εστιαζόταν χτες ο κίνδυνος για την αντοχή των αναχωμάτων στον Εβρο λόγω της αύξησης της στάθμης του ποταμού. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονταν στην περιοχή του Πετάλου, με το ύψος της στάθμης του ποταμού να ξεπερνά κατά 30 εκατοστά το όριο συναγερμού, στο Πύθιο, όπου ήταν 20 εκατοστά παραπάνω από το όριο, και στα Κάμαρα, όπου ήταν κοντά στο συναγερμό αντοχής των αναχωμάτων. Παράλληλα, γίνονταν παρεμβάσεις εκτόνωσης των πλημμυρικών φαινομένων σε Πύθιο και Μελισσοκομείο Φερών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες, σημειώθηκε μικρή ρήξη στο ανάχωμα του Πραγγίου.

Λόγω των αυξημένων ποσοτήτων νερού στους ποταμούς Εβρο, Αρδα και Ερυθροπόταμο, η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά σε αυτούς να μην πλησιάζουν τα αναχώματα προς αποφυγή ατυχημάτων, ενώ επίσης κάλεσε και όσους δραστηριοποιούνται εντός του Δέλτα του Εβρου (αλιείς, κυνηγοί, κ.λπ.), να απομακρυνθούν από το σημείο.

Με αφορμή τα παραπάνω, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Νομός Εβρου είναι ανοχύρωτος μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Τα αντιπλημμυρικά του έργα, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν πριν περίπου 50 χρόνια, με τα μέσα και για τις ανάγκες εκείνης της εποχής, είναι ανεπαρκή για να προστατέψουν τις περιουσίες των αγροτών του νομού.

Την κύρια ευθύνη γι' αυτήν την τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση δεν έχουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τώρα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, πολιτική μείωσης των δημοσίων επενδύσεων για έργα και υποδομές στον αγροτικό τομέα. Αλλωστε, οι επιλογές της ΕΕ, που με ευλάβεια υποστηρίζουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», δεν κινούνται στην κατεύθυνση ανάπτυξης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής και της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αντίθετα, η ΕΕ με την πολιτική της επιδιώκει τη μείωση της αγροτικής παραγωγής και την καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς, γι' αυτό και έργα, όπως αρδευτικά, φράγματα, αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά κ.λπ., κρίνονται μη επιλέξιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ