Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Αντιπαραθέσεων συνέχεια

ΚΑΪΡΟ.--

Καμία συμμετοχή σε διάλογο για την «εθνική ενότητα» στον οποίο δεν θα έχει τεθεί σαφές πολιτικό πλαίσιο και δεν θα συμφωνηθεί εξαρχής ότι θα συζητηθούν εις βάθος και ζητήματα που αφορούν στο σύνταγμα που εγκρίθηκε προσφάτως - καθώς και το θέμα νομιμότητας που προκύπτει λόγω της χαμηλής συμμετοχής στο σχετικό δημοψήφισμα - δεν πρόκειται να υπάρξει διεμήνυσαν, χτες, οι δυνάμεις και οι οργανώσεις εκείνες που έχουν συνασπιστεί υπό το «Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας». Η αποσαφήνιση αυτή έγινε μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, επικαλούμενα δηλώσεις του παραιτηθέντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μέκι, ο οποίος υποστήριξε ότι το «Μέτωπο» έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει στο διάλογο.

Την τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα συντηρεί, όμως, και η κυβέρνηση. Χτες, έγινε γνωστό ότι μετά από προσφυγή δικηγόρου προσκείμενου στους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους», η εισαγγελία θα διεξάγει έρευνα σε βάρος δημοφιλούς τηλεοπτικού σατιρικού παρουσιαστή, επειδή «σατίρισε και τον Πρόεδρο Μούρσι, κάτι που υποσκάπτει την εξουσία του». Το περιστατικό προκάλεσε έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση που έσπευσε να μιλήσει για έναρξη διαδικασιών λογοκρισίας.

Σύλληψη πολλών ερωτηματικών

Τη σύλληψη ενός Ισραηλινού, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως αξιωματικό του στρατού, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές υποστηρίζοντας ότι εισήλθε χωρίς άδεια στο αιγυπτιακό έδαφος, στην περιοχή Τάμπα της χερσονήσου του Σινά. Το όνομα του συλληφθέντα είναι Αντρέι Πσενίσνικοφ και πρόκειται για Ισραηλινό Εβραίο ρωσικής καταγωγής, τον οποίο τόσο η μητέρα του όσο και τα ισραηλινά ΜΜΕ παρουσίασαν ως γνωστό ακτιβιστή του φιλο-παλαιστινιακού ειρηνευτικού κινήματος, ο οποίος, μάλιστα, κατοικεί πλέον μόνιμα σε προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ. Η μητέρα του, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο γιος της εμποδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό να περάσει τα σύνορα αν και είχε βίζα, ο οποίος του κατάσχεσε και το ισραηλινό και το ρωσικό διαβατήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ