Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μεγάλα ναυτικά γυμνάσια σε Μεσόγειο - Μαύρη Θάλασσα

Από παλιότερα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας
Από παλιότερα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας
Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει μεγάλη ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα στα τέλη Γενάρη 2013, ανακοίνωσε την Τετάρτη 2/1 το γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. Στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν πολεμικά πλοία και των 4 πολεμικών στόλων της Ρωσίας, δηλαδή του Βόρειου Στόλου, του Στόλου της Βαλτικής, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του Στόλου του Ειρηνικού. Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Αμυνας υπογραμμίζεται πως «γυμνάσια του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας σε μια τέτοια κλίμακα πρόκειται να πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, με στόχο την ενίσχυση της διεύθυνσης και της αύξησης του συντονισμού των δυνάμεων των πολεμικών στόλων σε επιχειρήσεις που διεξάγονται σε απομακρυσμένες θάλασσες».

Αυτά τα ναυτικά γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν βάσει του προγράμματος ασκήσεων και εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού για το 2013, που περιλαμβάνει για φέτος 20 ναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.

Τα πολεμικά πλοία των 4 ρωσικών στόλων, που θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια έχουν ήδη αποπλεύσει και κατευθύνονται προς την περιοχή όπου αυτά θα διεξαχθούν. Οπως έγινε γνωστό, στην άσκηση θα λάβουν μέρος περίπου 20 ρωσικά πλοία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επιχείρηση συντονισμού με αποβατικές μονάδες πεζοναυτών και μονάδες αλεξιπτωτιστών.

Αν και αυτά τα γυμνάσια παρουσιάζονται ως προσχεδιασμένα κι ενταγμένα στο σύνολο των εκπαιδευτικών γυμνασίων του ρωσικού στόλου για το 2013, δεν μπορεί να διαφεύγει από την προσοχή μας ότι γίνονται σε μια περιοχή όπου οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις για τις πρώτες ύλες και τον έλεγχο των διαύλων επικοινωνίας κι εμπορίου, την ώρα που συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και η αιματηρή σύγκρουση στη Συρία. Οταν στην ίδια περιοχή πλέουν τα πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που απειλούν με άμεση εμπλοκή στις πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ