Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συγκρούσεις σε πολλές πόλεις

Από τις συγκρούσεις έξω από τη Δαμασκό
Από τις συγκρούσεις έξω από τη Δαμασκό
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια είναι ο κύριος στόχος των αντικαθεστωτικών ενόπλων όπως αποδεικνύουν οι νέες σφοδρές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει σε τρία διαφορετικά σημεία στα βόρεια της χώρας. Σφοδρές μάχες μαίνονται πέριξ της στρατιωτικής βάσης Αφις, στον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι - Δαμασκός, στη στρατιωτική βάση Ταφτανάζ και στη βάση Ουάντι Ντάιφ στην επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πηγές των αντικαθεστωτικών, οι απώλειες είναι μεγάλες εκατέρωθεν, ενώ επιβεβαίωσαν ότι μεταξύ των νεκρών ενόπλων συγκαταλέγεται και ένας υπήκοος Αυστραλίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ιδιαίτερα στις τάξεις των αντικαθεστωτικών συμμετέχουν πολλοί ξένοι μισθοφόροι.

Μάχες σημειώνονται και στα προάστια Χαράστα, Ντούμα και Νταράγια, ενώ έκρηξη σημειώθηκε σε βενζινάδικο στο ανατολικό προάστιο Μλάιχα, -την οποία αντικαθεστωτικοί αποδίδουν σε βομβαρδισμό μαχητικού αεροσκάφους χωρίς να μπορεί να διασταυρωθεί ο ισχυρισμός αυτός- με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι και να καούν δεκάδες οχήματα αλλά και σπίτια.

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές διέψευδαν κατηγορηματικά ότι τέσσερις Τούρκοι πιλότοι βρίσκονται στα χέρια του συριακού στρατού, όπως υποστήριξε η συριακή κυβερνητική εφημερίδα «αλ Ουατάν». Ο δε Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν επισκέφτηκε, για την Πρωτοχρονιά, συριακό προσφυγικό καταυλισμό σε τουρκικό έδαφος, όπου δήλωσε ότι «θα στηρίξει μέχρι τέλους την εξέγερση κατά του καθεστώτος Ασαντ».

Από την άλλη πλευρά, ο Σύρος πρωθυπουργός, Ουάελ αλ Χάλακ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα είναι κοντά στην τελική νίκη. Επίσης, συμπλήρωσε, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, ότι η συριακή ηγεσία υποδέχεται θετικά «κάθε πρωτοβουλία για διέξοδο από την κρίση» σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Λακχντάρ Μπραχίμι, σύμφωνα με τις οποίες «έχει επιτευχθεί ένα γενικό πλαίσιο σχεδίου αποκλιμάκωσης».

Τέλος, σε νέα εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών των τελευταίων δυόμισι χρόνων προχώρησε, χτες, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων μέσα στο 2012.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες επιθέσεις Ισραηλινών μετά τη δολοφονία Σολεϊμανί(2020-01-16 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» οι συγκρούσεις στο Αν. Χαλέπι και οι κόντρες ιμπεριαλιστών(2016-11-30 00:00:00.0)
Επιταχύνονται επιθεωρήσεις και διπλωματία(2013-10-18 00:00:00.0)
Σφοδρές μάχες για στρατιωτικές βάσεις(2013-01-04 00:00:00.0)
Περαιτέρω κλιμάκωση συγκρούσεων(2012-11-07 00:00:00.0)
Βομβιστικές επιθέσεις στην καρδιά της Δαμασκού(2012-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ