Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Φονικό ποδοπάτημα δεκάδων νέων

AMΠΙΤΖΑΝ.--

Σε κατάσταση εθνικού πένθους ζει τα τελευταία 24ωρα η δυτικοαφρικανική Ακτή Ελεφαντοστού μετά το φονικό ποδοπάτημα πολλών δεκάδων ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200 άλλων σε μεγάλο στάδιο της πρωτεύουσας, Αμπιτζάν, που ήταν κατάμεστο από κόσμο στο πλαίσιο εορτασμών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μεταξύ των τουλάχιστον 61 ατόμων που σκοτώθηκαν ήταν πολλά παιδιά και έφηβοι ηλικίας έως 15 ετών, καθώς πριν τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις με τα πυροτεχνήματα είχαν προηγηθεί συναυλίες γνωστών ντόπιων και ξένων τραγουδιστών σε ένα κατάμεστο στάδιο χωρητικότητας 65.000 ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Αλασάν Ουατάρα χαρακτήρισε το φονικό αιματοκύλισμα στο στάδιο του Αμπιτζάν «εθνική τραγωδία» και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στη μνήμη των θυμάτων ως το τέλος της βδομάδας.

Οι συνθήκες πρόκλησης του φονικού ποδοπατήματος δεκάδων ατόμων παραμένουν αδιευκρίνιστες. Σύμφωνα με την άποψη ομάδας αυτοπτών μαρτύρων, πανικός και μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε όταν ομάδα νεαρών άρχισε να κλέβει κινητά και πορτοφόλια από το συγκεντρωμένο πλήθος. Αλλη εκδοχή φέρει ως αιτία του φονικού ποδοπατήματος δεκάδων ατόμων τους αδέξιους χειρισμούς των αστυνομικών που προσπάθησαν να κάνουν ελέγχους ταυτότητας σε χώρους του σταδίου όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ