Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Αυτοκτόνησε θύμα βιασμού

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Τις ευθύνες του ινδικού κράτους και τη συνέργεια των αρχών, που επιχειρούν να συγκαλύψουν τους βιασμούς που εξελίσσονται σε μάστιγα στην Ινδία, αποκάλυψε με τον πιο τραγικό τρόπο, η αυτοκτονία μίας έφηβης, το βράδυ της Πέμπτης, η οποία ήταν θύμα ομαδικού βιασμού. Η κοπέλα έδωσε τέλος στη ζωή της, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από αστυνομικό προκειμένου να αποσύρει τη μήνυσή της και να παντρευτεί έναν από τους βιαστές της.

Η 17χρονη αυτόχειρας είχε βιασθεί από μία ομάδα νεαρών στις 13 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο Ντιουάλι, στο κρατίδιο του Πουντζάμπ, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας αστυνομικός απολύθηκε και άλλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα εξαιτίας του χειρισμού της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα προσπάθησε να καταθέσει μήνυση, βρίσκοντας ωστόσο απέναντί της τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν ξεκινούσαν τις έρευνες. Η αστυνομία, ενώ μετά το βιασμό της κοπέλας δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, κινήθηκε μόλις χθες, μετά την αυτοκτονία της, συλλαμβάνοντας δύο άνδρες, ως δράστες και μία γυναίκα ως συνεργό τους.

Την ίδια στιγμή, στην Ινδία συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας, στις 16 Δεκεμβρίου, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε «εξαιρετικά κρίσιμη» κατάσταση, όπως τονίζουν οι γιατροί αφού εκτός από τις βλάβες του εντερικού συστήματος πάσχει από πνευμονική λοίμωξη και έχει υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ