Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11442

Η «Αυγή» σημαιοφόρος της αντιΚΚΕ λάσπης με αφορμή τον «Ριζοσπάστη»

Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει ακόμα και στο επίπεδο των διακηρύξεων τα παραδοσιακά κόμματα των αστών, θέλοντας να ασκήσει διαχείριση από τη θέση της κυβέρνησης, τόσο τα Μέσα που διαθέτει προσομοιώνουν στο λόγο τους τα αστικά ΜΜΕ. Στο χτεσινό της φύλλο η «Αυγή» ασχολείται ξανά με τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη». Το στίγμα της: Ο «Ριζοσπάστης» λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, το ΚΚΕ είναι στυγνός εργοδότης και οι απολυμένοι είναι θύματα αυτής της κατάστασης.

Αλήθεια, τέτοια είναι η αντίληψη που έχουν και για τα δικά τους Μέσα, δηλαδή την «Αυγή», το «Κόκκινο», το «left.gr»; Είναι και αυτά καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όπως θέλουν να παρουσιάσουν τον «Ριζοσπάστη» και τα άλλα Μέσα του ΚΚΕ; Εξ όσων γνωρίζουμε, τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομματικά Μέσα προπαγάνδας, όσο κι αν διαφωνεί κανείς πολιτικά με τις θέσεις που υπερασπίζονται. Δυο μέτρα και δυο σταθμά, λοιπόν, από την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν το ΚΚΕ, σε συγχορδία με τα ΜΜΕ των αστών, που είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις και προπαγανδίζουν για λογαριασμό του γενικού συμφέροντος της αστικής τάξης.

Η «Αυγή» γράφει μεταξύ άλλων ότι «το σφυροκόπημα του ΚΚΕ στους εργαζομένους του δεν έμεινε αναπάντητο και με ανώνυμη επιστολή τους συντάκτες της εφημερίδας ζητούν την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ». Η δημοσιοποίηση της αναγκαστικής απόφασης να συρρικνωθεί το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» έγινε από την ίδια την εφημερίδα την επόμενη κιόλας μέρα από την ενημέρωση των εργαζομένων που έκανε η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη». Δημόσια και τίποτα εν κρυπτώ, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Το ίδιο το ΚΚΕ έχει μιλήσει δημόσια και πολλές φορές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά του, καλώντας το λαό να το ενισχύσει από το υστέρημά του, αφού η οικονομική αυτοτέλεια του Κόμματος είναι όρος αναγκαίος για την πολιτική του δράση. Τα περί «ανώνυμης καταγγελίας» που γράφει η «Αυγή», για μια απόφαση που είχε ήδη δημοσιοποιηθεί, είναι για να καλλιεργήσει (ή να υποδαυλίσει;) κλίμα και εντυπώσεις.

Η συνέχεια στη σελίδα 3


ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η κυριακάτικη αργία

  • ΚΚΕ: Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε πόλη και δήμο, συσπείρωση όλων των εμποροϋπαλλήλων στα σωματεία μαζί με το ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων με την ΠΑΣΕΒΕ. Κοινή δράση στις λαϊκές επιτροπές, που εκφράζουν την αγωνιστική συμμαχία των εργαζομένων με τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους
  • Αύριο η απεργία κόντρα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Με αγωνιστική συμμαχία εργαζομένων, φτωχών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων διεκδικούμε:

  • Οχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στη μείωση των μισθών, στην κατάργηση του 8ωρου και των κλαδικών συμβάσεων.
  • Κάτω οι φόροι, τα χαράτσια που πνίγουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια, κανένας φόρος στο εισόδημα των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών έως 40.000 ευρώ. Δραστική φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου με 45% και στα μερίσματα και στα αποθεματικά. Οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες να φορολογούνται με βάση τα λογιστικά τους βιβλία.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ.
  • Μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τις οικογένειές τους, μισθωτούς απολυμένους και μικρομεσαίους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Επίδομα ανεργίας σε όλους, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να παγώσουν και να ρυθμιστούν τα χρέη προς τις τράπεζες.
  • Να σταματήσει η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, να καλυφθούν οι μεγάλες ζημιές από το «κούρεμα» των αποθεματικών. Να ρυθμιστούν τα χρέη των μικρών εμπόρων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΕΛ.  10  -  11

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Από σήμερα το πρωί Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ για τα παιδιά

Η καλή πολιτιστική δημιουργία, η φαντασία και η όρεξη των παιδιών, βρίσκουν το δικό τους χώρο στο διήμερο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά που ξεκινά από σήμερα το πρωί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Σήμερα το πρωί στο χώρο του Φεστιβάλ θα παραβρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  13


ΔΗΜΟΣΙΟ
Προετοιμάζουν το έδαφος για απολύσεις

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Μέτρα για θέρμανση στα σχολεία Δυτ. Μακεδονίας

ΣΕΛ.  12
«ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
ΚΚΕ: Ολα στο φως, να καταλογιστούν ευθύνες

ΣΕΛ.  7
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Αλλοθι για νέες περικοπές οι συντάξεις «μαϊμού»

ΣΕΛ.  9
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Μήνυμα για τη νέα χρονιά

Για να είναι το 2013 χρονιά που θα γίνουν ουσιαστικά βήματα στην ικανότητα της εργατικής τάξης να αμυνθεί και ταυτόχρονα να αρχίσει να ζητά όχι μόνο να της κλέβουν λιγότερο το μόχθο της αλλά να αντιπαραθέσει αγώνες για να γίνει αφέντης του μόχθου της.


ΣΕΛ.  9
ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Μαζικό φαινόμενο η κατάθεση πινακίδων

ΣΕΛ.  15
ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Βαρέλι χωρίς πάτο οι «κεφαλαιακές ανάγκες»

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ