Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11441

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το Σαββατοκύριακο το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά

ΣΕΛ.  17

ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα

Η πιστή εφαρμογή του συνόλου των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, ύψους 13,5 δισ. ευρώ και των φιλομονοπωλιακών διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, καθώς και η αυτόματη λήψη όποιων νέων μέτρων χρειαστεί, αποτελεί προτεραιότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, πυροδοτεί το ιδεολόγημα των «επενδύσεων» που θα φέρουν τάχα νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου να νομιμοποιήσει στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων την ανάγκη των φιλομονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων που διασφαλίζουν φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία γρήγορης και εγγυημένης κερδοφορίας για τους επενδυτές - μονοπώλια. Σ' αυτά τα πλαίσια και ενόψει του Γιούρογκρουπ, έγινε χτες η σύσκεψη του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των λεγόμενων «παραγωγικών υπουργείων», προκειμένου να επιταχυνθεί η εφαρμογή του αντιλαϊκού τυφώνα.


ΣΕΛ.  3

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Πρωτοχρονιά με νέες ανατιμήσεις

Μέσα στις επόμενες μέρες, όταν θα οριστικοποιηθούν τα ποσοστά για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα μπει τέλος στο γαϊτανάκι που συνειδητά περιέφεραν τόσο καιρό τα διάφορα κυβερνητικά και επιχειρηματικά κέντρα, για το πώς θα εξελιχθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.


ΣΕΛ.  13

ΚΚΕ
Καταδικάζουν το λαό σε άθλιες συνθήκες

Η δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων και η ταυτόχρονη μεγάλη άνοδος της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, έχουν φέρει τα λαϊκά νοικοκυριά σε απελπισία. Για τα παγωμένα, χωρίς θέρμανση σπίτια, για την ολοένα και διογκούμενη φτώχεια που μαστίζει το λαό, ευθύνεται η πολιτική της ΕΕ για τα κέρδη των μονοπωλίων, που εφάρμοζαν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόζει σήμερα και η συγκυβέρνηση.

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από όλους αυτούς που πίνουν νερό στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Φτάνει πια η κοροϊδία με τα ψίχουλα του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Ας σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την αιθαλομίχλη εκείνοι που έχουν αναγκάσει τα λαϊκά νοικοκυριά να ζεσταίνονται με τις ξυλόσομπες.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανέχονται να ζουν το 2013 σε συνθήκες προηγούμενων αιώνων. Πρέπει να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει, να συσπειρωθούν και να απαιτήσουν την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας, των φτωχών αγροτών.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Απεργούν την Κυριακή 30 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  9
ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Σαρωτικά μέτρα προ των πυλών στη Γερμανία

ΣΕΛ.  7
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Προετοιμάζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  11
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βάζει «λουκέτο» η συγκυβέρνηση

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με πρόσφατη ανακοίνωσή της. καλεί το λαό να μην επιτρέψει να υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης που εντάσσεται στην παραπέρα προώθηση της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Υγείας.


ΣΕΛ.  10
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΓΗ
Διανομή «εντυπώσεων» προς ανέργους και ακτήμονες

ΣΕΛ.  12
«ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
ΚΚΕ: Να βγουν όλα στο φως

ΣΕΛ.  8


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org