Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Η Υγεία δεν είναι θέμα κόστους!

Παρέμβαση της Λ. Κανέλλη με αφορμή Ερώτηση του Κόμματος για την «Πολυκλινική»

Την πολιτική συρρίκνωσης των νοσοκομειακών μονάδων που με ευλάβεια ακολουθεί η κυβέρνηση στη λογική της εξοικονόμησης πόρων σε βάρος της λαϊκής Υγείας, κατήγγειλε στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής της για την «Πολυκλινική Αθηνών», και τη μείωση του προϋπολογισμού λειτουργίας της.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο υπουργός Υγείας, Αν. Λυκουρέντζος, υποστήριξε πως «με την πολιτική των συνενώσεων δεν υπάρχουν κλινικές ή νοσοκομειακές μονάδες που κλείνουν. Αντιθέτως, υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες οι οποίες ενισχύονται». Οσον αφορά τις αμοιβές των γιατρών και του προσωπικού δήλωσε ότι «συναντούμε καθυστερήσεις - οι οποίες όμως αφορούν τις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου».

«Αρνούμαι να βάλω την Υγεία στο επίπεδο του κόστους. Θεωρώ ανυπολόγιστης αξίας την ανθρώπινη ζωή κατ' άτομον και στο σύνολο» τόνισε ανταπαντώντας η Λιάνα Κανέλλη. Μάλιστα, σχολιάζοντας την συνένωση δραστηριοτήτων της πολυκλινικής με τον «Ευαγγελισμό» ανέφερε στον υπουργό ότι «βάλατε την υπογραφή σας στα μισά λεφτά για δύο νοσοκομεία».

Οπως είπε, «ένα και ένα στα μαθηματικά κάνουν δύο. Αυτό δεν μπορείτε να το αλλάξετε» σημειώνοντας ότι «το κονδύλι των 76.000 ευρώ, το έχετε κάνει 36.000 ευρώ για δύο νοσοκομεία, ενώ ήταν 76.000 για ένα νοσοκομείο; Κάποιος θα μείνει απλήρωτος»

Παράλληλα, αναφερόμενη σε άλλα προβλήματα της «Πολυκλινικής» επισήμανε ότι «έκλεισε το Ηπατολογικό, κύριε Υπουργέ. Ειλικρινά σας το λέω: θα τα πάτε όλα στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει;». Επίσης, πρόσθεσε ότι σήμερα στο νοσοκομείο υπάρχουν «δύο παθολόγοι σε βάρδια! Ξέρετε τι σημαίνει δύο παθολόγοι σε βάρδια, σε εφημερίες, σ' αυτήν την περιοχή της Αθήνας;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ