Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FINTEXPORT»
Αλληλεγγύη από την ΟΓΕ

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της «FINTEXPORT» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και πραγματοποιούν κατάληψη στο χώρο του εργοστασίου (κατασκευάζει μάλλινες μοκέτες), μετέφερε αντιπροσωπεία της ΟΓΕ που βρέθηκε στον Αγιο Στέφανο το πρωί της Παρασκευής.

Η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, μετέφερε τη στήριξη των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ στο δίκαιο αγώνα τους καθώς και μια συμβολική ενίσχυση 200 ευρώ για το απεργιακό τους ταμείο. «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε», ανέφερε, «είναι πως εκτός από το ταξικό εργατικό κίνημα που παλεύει στο πλευρό σας, δίπλα σας έχετε και την ΟΓΕ». Τόνισε πως οι Σύλλογοι και οι Ομάδες θα μεταφέρουν τη φωνή των εργαζομένων σε δεκάδες γειτονιές και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους, καθώς «η ταξική αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει». Ο πρόεδρος του σωματείου, Νίκος Μαυρουκλής, υπενθύμισε πως σήμερα, Σάββατο, συμπληρώνεται ένας μήνας από τη μέρα που οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την κατάληψη του εργοστασίου. Επισήμανε ακόμα πόσο βοηθά τους εργαζόμενους, που είναι για 12 περίπου μήνες απλήρωτοι, το γεγονός ότι στη μάχη που δίνουν έχουν στο πλευρό τους τα ταξικά σωματεία, ριζοσπαστικούς και αγωνιστικούς φορείς και ξεκαθάρισε πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν.

Στην προσπάθεια να πάρει η στήριξη των εργαζομένων συγκεκριμένη έμπρακτη μορφή, ο Σύλλογος Γυναικών και η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου ήδη συγκέντρωσαν ένα μικρό ποσό το οποίο παρέδωσαν στους εργαζόμενους. Επίσης, η ΟΓΕ προγραμματίζει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκέμβρη στο χώρο του εργοστασίου.

Μηνύματα αλληλεγγύης στους εργαζομένους της «FINTEXPORT» έχουν στείλει η Ενωτική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ισπανίας και η Συνομοσπονδία Συνδικάτων Τροφίμων - Ποτών - Επισιτισμού - Τουρισμού Πορτογαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ