Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη»!

Αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα η Κυριακή Αργία τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις προθέσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η απόφαση πάρθηκε μετά από παρέμβαση του εκλεγμένου με την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» (δυνάμεις ΠΑΣΕΒΕ). Η επιλογή της κυβέρνησης, τονίζουν, ισοδυναμεί με «θανατική ποινή» των μικρών καταστημάτων στις κωμοπόλεις, στα κεφαλοχώρια και τα χωριά της Κρήτης και επισπεύδει την εξόντωση των μικρών καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, σφραγίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, που, όπως σημειώνει, θα ισοπεδωθούν οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά κάτω από το ασήκωτο βάρος του ανταγωνισμού.

Η Ομοσπονδία Βορειοδυτικής Ελλάδας

«Στη νομοθετούμενη από την κυβέρνηση καταστροφή των χιλιάδων μικρών εμπόρων ένα δρόμο έχουμε: να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο για την ανατροπή της επιχειρούμενης κατάργησης της κυριακάτικης αργίας αλλά και συνολικά της πολιτικής που τα δίνει όλα στα μονοπώλια».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, με αφορμή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που προωθεί η συγκυβέρνηση, καταγγέλλοντας τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για συμπαιγνία σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η ΕΣΕΕ έβαλε όλα τα προηγούμενα χρόνια πλάτες στις αντιδραστικές ανατροπές στο εμπόριο και στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας για να φτάσουν τα πράγματα σήμερα εδώ και ότι η διοίκησή της συμμετείχε στις συζητήσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ