Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
60χρονος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ο Γ.Ο., ένας 60χρονος ΡΟΜΑ, επικεφαλής πολυμελούς οικογένειας, βρήκε τραγικό θάνατο χτες το μεσημέρι, σε περιοχή μεταξύ Καβάσιλα και Ανδραβίδας, όταν στην προσπάθειά του να επανασυνδέσει την παροχή του ρεύματος από κολόνα της ΔΕΗ για να ηλεκτροδοτηθεί το λυόμενο σπίτι στο οποίο έμεναν άλλα εφτά άτομα κεραυνοβολήθηκε από χιλιάδες βολτ κι έγινε «κάρβουνο».

Ο άτυχος άντρας διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας στη Γαστούνη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η τραγωδία αυτή αποτελεί άλλη μια εκκωφαντική απόδειξη για την εγκληματική τακτική που έχει επιλέξει η ΔΕΗ ΑΕ -με τη στήριξη ουσιαστικά της κυβέρνησης- να κόβει το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες (1.000 διακοπές ρεύματος κάθε μέρα!) που δεν έχουν να πληρώσουν το σχετικό λογαριασμό. Η ΔΕΗ ΑΕ, δηλαδή, στην προσπάθειά της να εισπράξει τους λογαριασμούς αδιαφορεί για το αν το σπίτι στο οποίο δίνει εντολή για τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, μένουν μικρά παιδιά, ανήμποροι ηλικιωμένοι, ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και φάρμακα που διατηρούνται σε ψυγείο, άνεργες οικογένειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η οικογένεια των ΡΟΜΑ έζησε μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία το 2008 όταν δύο από τα εγγόνια του νεκρού εξηντάχρονου, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι σε ηλικία 2 και 3 ετών αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση με την οικογένεια να βρίσκει το κουράγιο μέσα στο ανείπωτο πένθος της να δωρίσει τα όργανά τους. Σε αυτή την οικογένεια, για μερικές εκατοντάδες ευρώ, η ΔΕΗ ΑΕ έκοψε πριν από λίγες βδομάδες το ρεύμα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ