Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11431

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ- ΜΑΣ - ΟΓΕ
Οργανωμένο λαϊκό ποτάμι αντίστασης στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  8   -   9
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι ιδιώτες καραδοκούν και στον τομέα της απεξάρτησης

ΣΕΛ.  7

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ για αποτροπή των αυξήσεων της ΔΕΗ

  • Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που δρομολογεί η ΔΕΗ.
  • Κατά 66% αυξήθηκαν οι διακοπές ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής των λαϊκών νοικοκυριών
    Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα σε συνθήκες διογκωμένης ανεργίας και σε συνδυασμό με τη νέα φοροαφαίμαξη, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ολοένα και μεγαλύτερη επιβάρυνση για φάρμακα, ιατρικές υπηρεσίες, τις σπουδές και τη μόρφωση, οδηγούν κυριολεκτικά στην εξόντωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτήν την πολιτική και καλεί το λαό να εντείνει την πάλη του για την αποτροπή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων και ταυτόχρονα προβάλλει την ανάγκη για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης με έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και θα διασφαλίσει τη δραστική μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας.

ΣΕΛ.  3

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας κι εξορμήσεις έκαναν χτες, οι σπουδαστές ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, ενάντια στην εγκατάλειψη και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα. Στην Αθήνα οι σπουδαστές έκαναν συγκέντρωση και πορεία, δηλώνοντας: «Τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία».


ΣΕΛ.  17

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σήμερα η παρουσίαση των Θέσεων για το 19ο Συνέδριο

Στις 2 μ.μ., στον Περισσό

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, σήμερα Πέμπτη και ώρα 2 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απ' ευθείας από την ΕΤ1.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Ανοιχτό γράμμα ενάντια στη Χρυσή Αυγή

«Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Σαν παιδιά μεταναστών στη Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες, που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στη Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.

Γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δε φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στη Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!»

Ολόκληρο το γράμμα, στη σελίδα 7



ΚΝΕ
Ανακοίνωση για το σχέδιο «Αθηνά»

ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα η συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Σήμερα κοινή παρέμβαση για Κυριακή αργία

ΣΕΛ.  11
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ