Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Χρυσή Ευκαιρία» των αφεντικών η Χρυσή Αυγή

Σε ρόλο ντίλερ των αφεντικών με κάθε επισημότητα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της οργάνωσης των φασιστοειδών στην Αιτωλοακαρνανία, δημοσιεύτηκε μικρή αγγελία από εργοδότη της περιοχής που αναζητά Ελληνες εργάτες για τα χωράφια του...! Η αγγελία που δημοσιεύεται αναφέρει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Αριθμό ζητούμενων εργατών, περιοχή εργασίας, είδος εργασίας και για ...όσους επιθυμούν και άλλη εργασία μόλις τελειώσουν την πρώτη.

Γράφει η αγγελία: «Από την Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι Ελληνας εργοδότης προσφέρει μονοήμερη εργασία μόνο για Ελληνες για την Τρίτη 11-12-2012. Αριθμός ζητούμενων Ελλήνων εργατών: 30 Περιοχή εργασίας: Μάστρου Αιτωλικού. Είδος εργασίας: Μάζεμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλια - μανταρίνια). Επίσης, οι 15 από τους εργάτες θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εργασία σε μάζεμα ελιάς».

Θυμίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή εδώ και καιρό έχει εγκαινιάσει «επαφές» με επιχειρηματίες για να διαπιστώσει τις ανάγκες τους, εκφράζοντας παράλληλα «κατανόηση στα προβλήματά τους» και «εκτιμώντας τη συνεισφορά τους». Ακολούθως, μάζεψε κάποιους ανέργους και τους παρέπεμψε να αναζητήσουν απασχόληση σε εποχιακές δουλειές (ελιές) ή στα βενζινάδικα σαν ...διέξοδο στα προβλήματά τους. Αφού τους καλλιέργησε προσδοκίες ότι κάπου θα τους βολέψει, τώρα ψάχνει να τους βρει δουλειά, φυσικά με όρους που βολεύουν το μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη συγκυβέρνηση. Στην πραγματικότητα προωθούν φθηνό εργατικό δυναμικό για τα συμφέροντα των εργοδοτών. Μιλάμε για μεροκάματα πείνας για πολύ σκληρή δουλειά που αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 18 ευρώ, όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα σε συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Πλέον, η Χρυσή Αυγή καθιερώνεται στη συνείδηση του λαού ως ...Χρυσή Ευκαιρία (σ.σ. η εφημερίδα με τις αγγελίες) των αφεντικών για να πίνουν το αίμα των εργατών. Και Χρυσή Ευκαιρία για το σύστημα για να συνεχίζει να καταστρέφει τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά. Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ