Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Κινητοποιήσεις για το ρεύμα και την Υγεία του λαού

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον Αγιο Δημήτριο
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον Αγιο Δημήτριο
Την επανασύνδεση του ρεύματος πέτυχαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου, σε συνταξιούχο καρκινοπαθή, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή. Η συνταξιούχος που αναγκάζεται να διαμένει στο κατάστημα του αδερφού της, ο οποίος πρόσφατα πέθανε από καρκίνο, έχει να πληρωθεί από τον περασμένο Ιούλη, καθώς περιμένει να περάσει εκ νέου από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης. Η ίδια με την πενιχρή σύνταξη των 400 ευρώ αδυνατούσε να καταβάλει το ρεύμα αλλά και να αποπληρώσει το ποσό που ήδη είχε συγκεντρωθεί από τον αδερφό της.

Η ΔΕΗ παρά την επανασύνδεση επιμένει ότι η συνταξιούχος επιμένει στην εξόφληση του 20% του λογαριασμού και στην αλλαγή του ονόματος στο ρολόι, με πιστοποιητικό από ηλεκτρολόγο, κάτι στο οποίο αντικειμενικά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει η γυναίκα.

Παρέμβαση στο ΙΚΑ

Μαζική παρέμβαση στη διοίκηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ στο Μενίδι έκανε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή απαιτώντας να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων και ανασφάλιστων της περιοχής. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής συναντήθηκαν με τον διευθυντή του υποκαταστήματος και του επισήμαναν, ότι όπως πέτυχαν την εξέταση από τους γιατρούς ασθενών χωρίς βιβλιάριο έτσι θα παλέψουν και θα επιμείνουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων και ανέργων της περιοχής. Μιλώντας μάλιστα εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής ο Αλέκος Κατσούλης τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν πάνω από 3.500 ανασφάλιστοι στο Μενίδι και μετά το Φλεβάρη που θεωρούνται βιβλιάρια ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί. Για το λόγο αυτό, η Λαϊκή Επιτροπή μαζί με τις υπόλοιπες της Δυτικής Αθήνας το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε παρέμβαση στο αντίστοιχο υπουργείο. Δήλωσε, ταυτόχρονα, ότι θα κλιμακωθεί η δράση της Λαϊκής Επιτροπής και στη ΔΕΗ, ώστε να μη μείνει κανένας μέσα στις γιορτές χωρίς ρεύμα αλλά και στην ΕΥΔΑΠ για τυχόν κόψιμο παροχής νερού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ