Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11429

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια

ΣΕΛ.  6
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι καιροί απαιτούν ένα φουσκωμένο λαϊκό ποτάμι για την ανατροπή

ΣΕΛ.  7   -   9

Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία

  • ΚΚΕ: Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου, γι' αυτό πρέπει πιο αποφασιστικά να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο εμποροϋπαλλήλων, μικρών καταστηματαρχών, για την απόκρουση αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης - μεγαλεμπόρων
  • ΠΑΜΕ: Θέλουν εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών

Η συγκυβέρνηση επιχειρεί, επιστρατεύοντας και δόλια μέσα, να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων, με την επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και να επιταχύνει την καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Αποτελεί ξεδιάντροπο εμπαιγμό ο ισχυρισμός της ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι προς όφελος των μικρών καταστηματαρχών. Τα μικρά καταστήματα τα κλείνει η κυριαρχία των μονοπωλίων στο εμπόριο και τη διανομή, η φτώχεια των εργαζομένων που εξαπλώνεται, η βαριά φορολογία και τα χαράτσια. Οι μεγάλοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα είναι τα πολυκαταστήματα. Η απελευθέρωση του ωραρίου πρέπει να ανησυχήσει όλους τους εργαζόμενους, καθώς η εφαρμογή της στον κλάδο του εμπορίου σηματοδοτεί προοπτικά την επέκτασή της και σε άλλους.


ΣΕΛ.  17,    22

ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αισιόδοξα μηνύματα από τη μάχη της πανεξόρμησης

Στη μάχη της πλατιάς διάδοσης των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο, που δημοσιεύτηκαν σαν ένθετο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», έχουν ριχτεί από το πρωί της Κυριακής, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  3

Τάζει δούλους στο κεφάλαιο

Το «πακέτο δράσεων», που ο υπουργός Εργασίας εμφάνισε ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων έως 29 ετών, όχι μόνο δεν την αντιμετωπίζει αλλά την αξιοποιεί για να προωθήσει, δίπλα σε αυτήν, την προσωρινή μαύρη εργασία, με μισθούς πείνας και χωρίς τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόκειται για ένα πακέτο δράσεων που περιλαμβάνει πρόγραμμα κατάρτισης, πρακτικής εκπαίδευσης, άρα καμία εξασφάλιση δουλειάς, επιδοτούμενης απασχόλησης, δηλαδή λεφτά στους μεγαλοεπιχειρηματίες και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας, που και στο παρελθόν σε συνθήκες χωρίς οικονομική κρίση εφαρμόστηκαν, έκαναν μερικούς άνεργους αυτοαπασχολούμενους για να τους ξαναστείλει στην ανεργία ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός. Είναι προκλητικό ψέμα ο ισχυρισμός του Γ. Βρούτση ότι η «συγκράτηση του λεγόμενου κόστους εργασίας είναι μια προσωρινή λύση». Το τσάκισμα του μισθού αποτελεί στρατηγική επιλογή της πλουτοκρατίας και της ΕΕ για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων σε όλες τις χώρες - μέλη, ανεξάρτητα αν έχουν μνημόνιο ή όχι.


Προσφορά

Η Κ. Μπλίκα προσφέρει 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ρ».


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Παρουσίαση των Θέσεων για το 19ο Συνέδριο

Την Πέμπτη, στις 2 μ.μ., στον Περισσό

Η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος μετατίθεται για την Πέμπτη 13/12 και ώρα 2 μ.μ., λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.



«Εφυγε» ο Α. Αλκαίος

ΣΕΛ.  25
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
Ξεπάγιασαν οι ασθενείς χωρίς θέρμανση

ΣΕΛ.  13
ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Διαμαρτυρίες σε Ελλάδα και άλλες χώρες

ΣΕΛ.  11
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΕΙ
Αύριο οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  23
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μαζική διαμαρτυρία σήμερα

ΣΕΛ.  24
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα νησιά βορά στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  14
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μαζική η αρχή νέων αγώνων

ΣΕΛ.  20  -  21
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Ενάντια σε νέα ληστεία αποθεματικών

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ