Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού

Μετά τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με ανακοίνωση - καταγγελία στις 16 Νοέμβρη σημειώνει:

«Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε μέσω θάλασσας και ξηράς σε πάνω από 156 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. Εχει ξεκινήσει ένα νέο κύκλο τρομακτικής αιματοχυσίας προκαλώντας το θάνατο Παλαιστινίων, το μακροχρόνιο θύμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του Ισραήλ και των συμμάχων του, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Εχουντ Μπάρακ, έχει κινητοποιήσει πάνω από 30.000 στρατεύματα που είναι έτοιμα να εισβάλουν στη Γάζα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 10 φορτηγά που μεταφέρουν τανκ και τεθωρακισμένα οχήματα οδεύουν προς την περιοχή.

Από τη μεριά τους, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Καναδά έχουν δώσει άλλοθι στην ισραηλινή επιθετικότητα είτε ανοικτά είτε κατηγορώντας ισάξια τόσο τον εισβολέα όσο και τα θύματα.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καταγγέλλει με τον ισχυρότερο τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας. Για άλλη μια φορά, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία δεν μένει ουδέτερη σ' αυτήν την κραυγαλέα σφαγή κατά του Παλαιστινιακού λαού, που αξίζει το δικαίωμα να έχει ένα παλαιστινιακό κράτος, όπως απαιτεί, με τα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αυτό το επιθετικό σχέδιο ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, μέρος της γενικότερης ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή, ενάντια στη Συρία και το Ιράν, θα πρέπει να λήξει τώρα άμεσα.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις παγκοσμίως να εκφράσουν ενεργά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να απαιτήσουν την άμεση λήξη της σφαγής εναντίον του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ