Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ: «Η συνεχής μείωση μισθών και συντάξεων (...) έχει οδηγήσει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας σε δυσκολία ή αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του. Προσθέστε και το 1,5 εκατομμύριο ανέργων που και αυτοί "φυτοζωούν" κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τους ίδιους μισθούς και συντάξεις και έχετε όλο το παζλ του αδιεξόδου» (από το ΕΘΝΟΣ).

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: «Διογκώνονται τα οικονομικά, αλλά κυρίως τα κοινωνικά αδιέξοδα (...) Συγκεντρώνεται εκρηκτική ύλη που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή (...) Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και άλλες δυνάμεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο ορίζοντας σκοτεινιάζει επικίνδυνα. Σήμερα το ζήτημα δεν είναι το αν θα γίνει κοινωνική έκρηξη τεραστίων διαστάσεων, αλλά το πότε» (από άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ: «Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την περιπέτεια στην οποία ενεπλάκη. Χρειάζεται καρτερία, ψυχική δύναμη του πληρώματος και την πραότητα των καθοδηγητών της (...) Ακόμη κι όταν καλούμαστε να πληρώσουμε νέους και πάντοτε βαρύτατους φόρους» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: «Η προωθούμενη λύση δεν θα είναι αντίστοιχη των προσπαθειών και των θυσιών του ελληνικού λαού (...) Η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για πιο δραστικές λύσεις (...) Τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να ανασκουμπωθούν και να αρχίσουν να αναζητούν λύσεις πατριωτικές, με όρους εθνικού συμφέροντος και μόνο» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Σαμαρά πρωθυπουργό...» (ο τίτλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με αφορμή τη δημοσκόπηση της GPO).

Η «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»: «H υποβάθμιση της Γαλλίας στην κατηγορία Aa1 από την Aaa με αρνητική προοπτική εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα των ευρωπαϊκών μηχανισμών διάσωσης EFSF και ESM (...) Η γαλλική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει (...) τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας της τελευταίας 30ετίας. Σύμφωνα με τη Moody's, βασικός λόγος της υποβάθμισης της Γαλλίας είναι η εξασθένηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μαζί με την άκαμπτη αγορά εργασίας και τις υπηρεσίες» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ