Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Σιγοντάρει τη Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση

Την προηγούμενη Πέμπτη, τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής απείλησαν οικογένεια μεταναστών, που ζουν και εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ότι αν δεν εγκαταλείψουν το σπίτι τους σε ένα μήνα, θα τους το κάψουν. Επιπλέον, έβρισαν κι απείλησαν και τους γείτονες που βγήκαν από τα σπίτια τους, ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό. Ανάλογες απειλές εκτόξευσαν όλο το προηγούμενο διάστημα εναντίον και άλλων μεταναστών, χώρια τους βιοπαλαιστές που ξυλοφόρτωσαν. Αποτέλεσμα, σήμερα πολλοί εργοδότες να απειλούν μετανάστες που εργάζονται γι' αυτούς να δέχονται ακόμα λιγότερα μεροκάματα, ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας, ειδαλλιώς θα φωνάξουν τον «μπαμπούλα» της Χρυσής Αυγής. Κοντά σε αυτά, διανομές τροφίμων και αιμοδοσίες που διοργανώνει «μόνο» για Ελληνες, η προσπάθειά της να διχάσει Ελληνες και μετανάστες γονιούς για ποια παιδιά δέχονται στους παιδικούς σταθμούς, οι επιθέσεις της με απειλές, ρόπαλα, μαχαίρια ενάντια σε μαθητές και εργάτες, που καλούσαν σε εξαγγελθείσες απεργίες. Συν την πιο πρόσφατη εξέλιξη (σ.σ. σχετικό ρεπορτάζ στη σημερινό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ), την ευθεία στόχευση πλέον και εναντίον μεταναστών που δικαιούνται, βάσει και διεθνών συνθηκών, ανθρωπιστικής προστασίας.

Η οργάνωση δείχνει πλέον ανοιχτά το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπό της, ως ενός ύπουλου τρομοκρατικού και αντικομμουνιστικού μηχανισμού, που χρησιμοποιείται ενάντια στους νέους και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Αέρα στα πανιά τής δίνουν μια σειρά παράγοντες του αστικού καθεστώτος, που στο πρόσωπό της βρίσκουν ένα αποτελεσματικό εκτελεστικό όργανο για μια σειρά σκοπούς τους (εύρεση πειθήνιων εργατών δίχως διεκδικήσεις, αγώνες). Τους χρυσαυγίτες σιγοντάρει η κυβέρνηση με μια σειρά συγκεκριμένες ενέργειες: Στοχοποίηση των μεταναστών (και όχι των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το κέντρο της πόλης) ως υπαίτιων για την κατάντια του. Δηλώσεις για «ανακατάληψη των πόλεων», επιχειρήσεις - «σκούπα», φυλακίσεις μεταναστών, που σηματοδοτούν το «δίκαιο» του μαύρου μετώπου τους. Ανοχή στις βιαιοπραγίες της οργάνωσης, συλλήψεις μεταναστών που καταγγέλλουν ξυλοδαρμό τους. Χαρακτηρισμό των εργατικών αγώνων ως «ακραίων», αντιμετώπιση απεργών με άγρια καταστολή. Με απαντήσεις που δίνει η κυβέρνηση στη Βουλή σε μια σειρά ζητήματα που θέτει ο ναζιστικός οργανισμός (μέσω ερωτήσεων), μια για τους παιδικούς σταθμούς, μια για τους μετανάστες, που και αυτοί δικαιούνται προστασίας.

Ειδικά η καλλιέργεια της λογικής ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα όπως όλα τα άλλα και πρέπει να σεβόμαστε το θεσμικό της ρόλο» είναι επικίνδυνη και εγκληματική. Η «θεσμική» αντιμετώπισή της οδηγεί στη νομιμοποίηση της εγκληματικής της δράσης. Είναι επικίνδυνη, ειδικά για πιο ευάλωτες και αδιαμόρφωτες συνειδήσεις, ιδίως για τους νέους ανθρώπους που τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου (φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, «αριστεροί») με την άθλια εξίσωση φασισμού με κομμουνισμό, την εξίσωση των θυτών με τα θύματα. Λαός και νεολαία μπορούν να τους αποκαλύψουν, να τους απομονώσουν, να τους αντιμετωπίσουν. Πολιτικά, μέσα από το ίδιο το εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να πάρει οργανωμένη μαζική πολιτική απάντηση από το λαϊκό κίνημα. Καμία ενέργειά τους αναπάντητη. Είτε δέρνουν μετανάστες, είτε παρελαύνουν, είτε επιτίθενται σε εργαζόμενους. Είτε ντύνονται φιλάνθρωποι, είτε «ράμπο». Με μαζική καταδίκη από συνελεύσεις εργατών, σωματείων, εργατικών κέντρων, συλλόγων κάθε είδους, προσφυγή και στη Δικαιοσύνη για εγκληματικές πράξεις. Αποκάλυψη στη νεολαία με ιδεολογικά, ιστορικά επιχειρήματα του ρόλου του φασισμού, των ταγμάτων εφόδου. Με βαθιά απομόνωσή τους.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org