Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εν αναμονή εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ

Στην εκτόνωση των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, στοχεύει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τον Ε. Βενιζέλο να παραπέμπει τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τα τέλη Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει πρώτα να οριστικοποιηθούν οι «αλλαγές» στο κυβερνητικό σχήμα, με τον ανασχηματισμό που έμμεσα έχει προαναγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεργάτες του σημείωναν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που πιθανά θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας. Σήμερα, θα συνεδριάσουν οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Ανάπτυξης και Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Αύριο, ο Φ. Σαχινίδης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά για τις αποφάσεις του «Γιούρογκρουπ».

Προετοιμάζοντας το έδαφος για συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση, ο Π. Μπεγλίτης, με συνέντευξη στο κρατικό ραδιόφωνο, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συμμετάσχει από την αρχή στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Ε. Βενιζέλου. «Μια τέτοια συμμετοχή θα δημιουργούσε άλλες κυβερνητικές ισορροπίες και άλλη δυναμική στο κυβερνητικό σχήμα», υποστήριξε. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των στελεχών που θα συγκροτήσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα γίνει το Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ