Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παζάρια για ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Πρόσθετα πολιτικά μέτρα, ανάμεσα στα οποία και η άρση των αντιρρήσεων της Αθήνας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, έστω και χωρίς την προηγούμενη επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, βρίσκονται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τους ξένους συμμάχους της, για τη συνέχιση του προγράμματος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με κύκλους του ελληνικού ΥΠΕΞ, η κυβέρνηση έχει ήδη δεχτεί αίτημα από την ΕΕ για ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας των ενταξιακών συνομιλιών με την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της ατζέντας για τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκέμβρη. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Σ. Φούλε είχε υποστηρίξει ότι η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ το επόμενο έτος, χωρίς να έχει επιλυθεί το θέμα της ονομασίας της με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πιέσεις των Ευρωπαίων, διατυπώνονται ταυτόχρονα και αμερικανικές παροτρύνσεις να άρει η Ελλάδα τις αντιρρήσεις, προκειμένου η ΠΓΔΜ να προχωρήσει σε συνομιλίες ένταξης στο ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ