Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΛΕΜΟΝΙΑ»
Κρατά κλειστά εργοστάσια και χρωστά δεδουλευμένα

Οι εργάτες καταγγέλλουν ότι αναζητά τρόπο να μειώσει μισθούς και δικαιώματα

Οι εργάτες του Ομίλου συγκέντρωσαν πείρα από την αξία του οργανωμένου αγώνα, μετά την περσινή πολυήμερη απεργία τους (φωτ.)
Οι εργάτες του Ομίλου συγκέντρωσαν πείρα από την αξία του οργανωμένου αγώνα, μετά την περσινή πολυήμερη απεργία τους (φωτ.)
Την άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων ΜΕΚ, ΒΕΚ, ΜΕΚ - ΜΑΡΜ, ΣΥΜΠΡΟ του ομίλου «Λεμονιά», που ο ιδιοκτήτης τους κρατάει κλειστά από τις 2 Σεπτέμβρη, με παράλληλη καταβολή των δεδουλευμένων τους, που, συνολικά, φτάνουν τα 300.000 ευρώ, απαιτούν οι 80 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ομίλου.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, πήραν μαζικά μέρος στη συνέλευση που οργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», δηλώνοντας την απόφαση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ο εργοδότης, σταμάτησε εντελώς την παραγωγική διαδικασία, ισχυριζόμενος ότι το κάνει προκειμένου να πιέσει, μ' αυτόν τον τρόπο, κάποιον πελάτη του να του καταβάλει τα χρήματα που του οφείλει. Ομως, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές, σκοπός του είναι να πιέσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους, αναγκάζοντάς τους είτε να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» από τη δουλειά, είτε να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και στη συνέχεια να επαναλειτουργήσει τα εργοστάσια με άλλο εργασιακό καθεστώς (πολύ χαμηλοί μισθοί, χωρίς εργασιακά δικαιώματα κλπ).

Στην κατεύθυνση αυτών των πιέσεων και εκβιασμών κινείται και η μήνυση που κατέθεσε, πρόσφατα, σε βάρος 10 εργαζομένων «για παρακώλυση συγκοινωνιών» και «χρήση αθέμιτων μέσων», επειδή βρίσκονταν στο δρόμο έξω από το εργοστάσιο για να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στις επιχειρήσεις του ομίλου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτη και κράτησε πάνω από 50 μέρες.

«Επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες μας και μας σέρνει στα δικαστήρια επειδή διεκδικούμε το αυτονόητο: να πληρωθούμε για την εργασία μας, για τον ιδρώτα μας», σημείωσε στη συνέλευση ο Κυρ. Κουκούλης γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου, και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Κ. Στεργίου υπογράμμισε: «Θα απαντήσουμε στον εργοδότη ανάλογα με τις προκλήσεις του. Θα κλιμακώσουμε την πάλη. Δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπληρώνουν πέντε βδομάδες κατάληψης(2012-12-21 00:00:00.0)
Σφοδρή επίθεση στις βιομηχανίες μετάλλου(2012-07-06 00:00:00.0)
Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων(2012-04-18 00:00:00.0)
Εβγαλε παράνομη την απεργία στα εργοστάσια του Ομίλου «Λεμονιά»(2012-03-28 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η απεργία σε ΜΕΚ - ΒΕΚ(2012-03-14 00:00:00.0)
Πετυχημένες οι κινητοποιήσεις(2011-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ