Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Το μικρόβιο προσέβαλε 7 νεογνά

Προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη, συνέστησε το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή την προσβολή επτά νεογνών από το ιδιαίτερα ανθεκτικό μικρόβιο κλεμπσιέλλα, εξαιτίας του οποίου κατέληξαν τα τρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, «τα νεογνά που προσβλήθηκαν από κλεμπσιέλλα είναι πρόωρα, με χαμηλό βάρος γέννησης και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα». Τα κρούσματα εκδηλώθηκαν από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου, ενώ από τις 8 Νοεμβρίου δεν εμφανίστηκε κανένα νέο κρούσμα.

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ επισκέφθηκε τη Μονάδα Νεογνών τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου προκειμένου να ενημερωθεί για την κλινική πορεία και την εξέλιξη των περιστατικών, καθώς και για να αναζητήσει παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση λοίμωξης με στόχο τον έλεγχο της νόσου.

Το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνέστησε αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησε επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ