Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση σήμερα στη 1 μ.μ. στην Περιφέρεια

Καλούν σε πάλη για να μπει μπλόκο στις μαζικές απολύσεις και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα

Σε νέα συγκέντρωση σήμερα καλούν τους εργαζόμενους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής πανεργατικής στάσης εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Αττικής (στάση μετρό Ακρόπολη, Συγγρού 15). Οι ταξικές δυνάμεις υπογραμμίζουν την ανάγκη έντασης της πάλης για να μπει μπλόκο στις απολύσεις στο Δημόσιο και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Συγκεντρώσεις οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε Ξάνθη (12.30 το μεσημέρι, πλατεία Ελευθερίας), Πάτρα (1 μ.μ., στην αποκεντρωμένη περιφέρεια).

Χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της δημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας. Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία κατά την οποία οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οχι σε όλες τις απολύσεις, στην ταξική της πάλη βρίσκονται οι λύσεις» και «Μπλόκο στα μέτρα τα αντιλαϊκά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», κατέληξαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου η πορεία τους συναντήθηκε με τα μπλοκ άλλων εργαζομένων από το Δημόσιο.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση η Αριαδ. Παγανέλη, στέλεχος του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι στην Περιφέρεια Αττικής η διαθεσιμότητα αφορά σε πάνω από 200 εργαζόμενους και τόνισε πως η μόνιμη και σταθερή εργασία συνδέεται με την πάλη για ριζικές ανατροπές. Η Ε. Καμαρινοπούλου, μέλος του ΔΣ στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αναφέρθηκε στα μέτρα και τις επιπτώσεις και τόνισε ότι ο αγώνας πρέπει να έχει καθαρά ταξικό προσανατολισμό.

Σε συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κ. Τσικρικάς, ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα! Δηλαδή ακόμα και τώρα, με νωπή την ψήφιση του βάρβαρου πολυνομοσχεδίου, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι είναι δυνατόν να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης σε όφελός τους...

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των δήμων του νομού. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στον ίδιο χώρο ενώ αύριο Πέμπτη, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην αίθουσα «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών - Δήμων - Πολιτών, παρουσία του Χ. Γ. Φούχτελ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ