Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βάζει πλάτη στις απολύσεις

Ενάντια στους εργαζόμενους και σθεναρά στο πλευρό της κυβέρνησης τάχθηκε και χτες η δημοτική αρχή (ΝΔ) Μιχαλολιάκου, στον Πειραιά, καθώς κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - με την οποία συμφώνησε σύσσωμη και η υπόλοιπη αντιπολίτευση - για την προστασία των εργαζομένων από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησαν να μην αποσταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα ονόματα των εργαζόμενων που, βάσει των διατάξεων του Μνημονίου III, βγαίνουν στη διαθεσιμότητα, δηλαδή στον προθάλαμο της ανεργίας.

Μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο πάνω στην εν λόγω πρόταση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και με ανακοίνωση που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν: «Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δημοτική αρχή είναι με την τρικομματική συγκυβέρνηση ενάντια στους εργαζομένους. Η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων στο ''σχεδιασμό της διαθεσιμότητας'' της συγκυβέρνησης, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο Δήμο του Πειραιά, στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας που κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής λαίλαπας».

Στο μεταξύ, απόφαση να μη δώσουν καταλόγους με ονόματα υπαλλήλων στο υπουργείο πήραν χτες και τα δημοτικά συμβούλια Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη σε Μακεδονία, και Περάματος σε Αττική. Ταυτόχρονα οι Δήμοι Ευόσμου Κορδελιού και Παύλου Μελά προχώρησαν από χτες και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ