Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Στον προθάλαμο της ανεργίας χιλιάδες υπάλληλοι

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα η διαθεσιμότητα μέσω της οποίας η κυβέρνηση μεθοδεύει τις μαζικές απολύσεις

Στον προθάλαμο της ανεργίας βρίσκονται από τη Δευτέρα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο καθώς μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος νόμος που υλοποιεί το σχέδιο μαζικών απολύσεων της κυβέρνησης.

Οπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του Μνημονίου III (νόμος 4093/2012) από τη δημοσίευση του νόμου θέτονται αυτοδίκαια σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του Δημοσίου που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα - όπως λέει ο νόμος - με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια. Σε πρώτη φάση, αυτό θα αφορά απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), που εργάζονται με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) και υπηρετούν σε κλάδους και υπηρεσίες Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων.

Ηδη από χτες το πρωί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου με την οποία ζητάει:

  • Μέσα σε πέντε μέρες, από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή το αργότερο μέχρι το τέλος της βδομάδας, να αποστείλουν στο υπουργείο τον κατάλογο α) των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και β) τον κατάλογο των υπαλλήλων που τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία κατ' εφαρμογή των νέων πειθαρχικών διατάξεων.
  • Μέσα σε 10 μέρες οι ίδιες υπηρεσίες οφείλουν να στείλουν στο υπουργείο και τα αντίστοιχα αντίγραφα των διοικητικών πράξεων.

Υπολογίζεται ότι άμεσα και μέχρι τα τέλη του χρόνου, 2.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Αυτοί θα προέλθουν: α) απ' όσους θα τεθούν σε αργία κατ' εφαρμογή του νέου νόμου (Ν.4093) για πειθαρχικά παραπτώματα και β) από τους ΙΔΑΧ ΔΕ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ