Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η φοροδιαφυγή

Τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός της διανομής ενός χαρτιού στους δημοσιογράφους - και μάλιστα ανεπισήμως - από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, όπου γίνεται λόγος για «διασταυρώσεις στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που είναι υπόχρεοι σε ΦΠΑ» και «πλήρη αξιοποίηση της βάσης δεδομένων του ΤΑΧΙS», κλπ., κλπ.;

Πρώτον, αποτελεί ένα «κέντρισμα» και παροχή «μασημένης τροφής», ώστε να δημοσιευτούν ανάλογα ρεπορτάζ για το... έργο του υπουργείου σχετικά με τη δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεύτερον, επιχειρεί τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να βαδίσει σε πρόσφορο έδαφος το επερχόμενο νέο φοροκυνηγητό, σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιχειρηματιών. Τρίτον, επιχειρεί και θέλει να συνεχίσει και να εντείνει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και, ιδιαίτερα, να παραμείνει στο απυρόβλητο η ουσία του φορολογικού προβλήματος, που δεν είναι άλλη από το γεγονός πως οι λίγοι «έχοντες και κατέχοντες» και νομίμως φοροαπαλλάσσονται και παρανόμως φοροδιαφεύγουν ασύδοτοι, ενώ οι πολλοί «μη έχοντες» και σηκώνουν τα φορολογικά βάρη και το αντικείμενο των φοροκυνηγητών γίνονται καθημερινά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει, όσα χαρτιά κι αν μοιράσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και ό,τι στοιχεία κι αν βγάλει το... θαυματουργό ΤΑΧΙS.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ