Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωπαϊκή Φιλειρηνική Διάσκεψη

Ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο οι εργασίες της διάσκεψης των ευρωπαϊκών κινημάτων ειρήνης, η οποία πραγματοποιείται στη Λισαβόνα, με πρωτοβουλία του κινήματος ειρήνης της Πορτογαλίας, που έχει και την ευθύνη συντονισμού της Ευρώπης από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) είναι τα εξής:

Α) «Η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, τα σχέδια του ΝΑΤΟ για επέκτασή του».

Β) «Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας - Ευρώπη φρούριο κατά των λαών της».

Γ) Πυρηνικοί εξοπλισμοί, πυρηνικά όπλα στην Τσεχία, Πολωνία και Ουγγαρία. Μορφές δράσης για μια Ευρώπη ελεύθερη από πυρηνικά.

Στη διάσκεψη θα πάρει μέρος ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ Θ. Παφίλης, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, αποτελούμενη από τον Αντώνη Αντανασιώτη και Θανάση Γεράνιο, μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, οι οποίοι θα είναι εισηγητές στο πρώτο και το τρίτο θέμα, αντίστοιχα.

Μετά το τέλος των εργασιών, θα ακολουθήσει περιφερειακή σύσκεψη των κινημάτων ειρήνης της Ευρώπης - μελών του ΠΣΕ, στην οποία θα καθοριστεί και το πρόγραμμα δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ