Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΣΙΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ
Δυναμώνουν οι ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ στα Βαλκάνια

«Είμαστε ικανοί να ανάψουμε φωτιά παντού...», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους φερόμενους ως διοικητές του λεγόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού» των Αλβανών τρομοκρατών που δρουν στην ΠΓΔΜ.

Πραγματικά, οι εστίες των μαχών πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Σφοδρές συγκρούσεις είχαμε χτες στο Τέτοβο, καθώς επίσης και στο Κίτσεβο και σε όλη την ευρύτερη περιοχή του όρους Σαρ Πλάνινα. Στο Τέτοβο χτυπήθηκε και Γερμανική βάση ανεφοδιασμού της «ΚΦΟΡ».

Τα γεγονότα από μόνα τους υποδεικνύουν και τους ενόχους που δεν είναι άλλοι από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που συνεχίζουν προκλητικά να ακολουθούν την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Γι' αυτό και το ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, «υποστηρίζει ότι τη φύλαξη των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας με την ΠΓΔΜ πρέπει να την αναλάβει ο γιουγκοσλαβικός στρατός».

Η ελληνική κυβέρνηση ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες λειτουργεί σαν μεσίτης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επιβάλλεται να δεσμευτεί πως δε θα στείλει ελληνικό στρατό στην ΠΓΔΜ. Χρέος έχουν και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν σε τέτοιο ενδεχόμενο.


ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ