Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αναλαμβάνει δράση για την οργάνωση της πάλης

Από τη χτεσινή σύσκεψη
Από τη χτεσινή σύσκεψη
Μπροστά, για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, «βγαίνουν» οι δυνάμεις της παράταξης Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) και συνδικαλιστές, μέλη διοίκησης του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Χτες το πρωί, με πρωτοβουλία της ΕΕΝΣ και των συνδικαλιστών, έγινε μαζική σύσκεψη μπροστά στην πύλη του ναυπηγείου, η οποία ήταν απτή απόδειξη ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του ναυπηγείου συσπειρώνονται με τις ταξικές δυνάμεις. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.

Αναδείχτηκε η ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους, απομονώνοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού και ενώνοντας τα αγωνιστικά τους πυρά με τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των άλλων ναυπηγείων, να δώσουν τη μάχη ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μια μέρα δουλειά τη βδομάδα που έχει επιβάλει η εργοδοσία από τον Απρίλη εξαθλιώνοντας 1.000 εργατικές οικογένειες. Να υψώσουν το ανάστημά τους στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, που, για τα κέρδη των μονοπωλίων, διαλύει τα ναυπηγεία και καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Η δράση των ταξικών δυνάμεων ανάγκασε χτες τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, που πλειοψηφούν στη διοίκηση της ΤΡΙΑΙΝΑΣ, να αποδεχτούν το αίτημα της ΕΕΝΣ και συνδικαλιστών να γίνει την Πέμπτη γενική συνέλευση.

Ο Θοδωρής Κούτρας από την ΕΕΝΣ μιλώντας στους συγκεντρωμένους τους κάλεσε να στηρίξουν με αποφασιστικότητα το διεκδικητικό πλαίσιο που προβλέπει η γενική συνέλευση να αποφασίσει πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων που να ανταποκρίνεται στις περιστάσεις. Να γίνει συντονισμός με τους εργαζόμενους όλης της ναυπηγικής βιομηχανίας και ευρύτερα του κλάδου μετάλλου. Να περάσουν σε κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία, με προοπτική το Δημόσιο Ενιαίο Φορέα.

Ο Πέτρος Αναστασιάδης, μέλος της διοίκησης της ΤΡΙΑΙΝΑΣ, τόνισε ότι η μέχρι τώρα τακτική της πλειοψηφίας του σωματείου ήταν η καλλιέργεια αυταπατών για δήθεν λύσεις που θα έδινε η κυβέρνηση, ενώ τώρα προσπαθούν να περάσουν απογοήτευση, αφού μετά τις 8 Οκτώβρη, που οι εργαζόμενοι δέχτηκαν την επιδρομή των δυνάμεων καταστολής, δεν έχει γίνει καμία κινητοποίηση. «Μόνο με κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε» σημείωσε.

«Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αναρωτηθούμε. Θέλουμε ζωή με μισθό 200 ευρώ ή ανοιχτά ναυπηγεία και δουλειά για εμάς και τα παιδιά μας» ανέφερε η Δανάη Χουτζούμη, ενώ ένας ακόμα εργαζόμενος είπε: «Να σηκώσουμε κεφάλι και να αγωνιστούμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ