Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΠΑΤΗΣΙΑ
Εγινε σύσκεψη για το κρίσιμο ζήτημα της Υγείας

Αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση, μεθαύριο, έξω από το νοσοκομείο «Πατησίων»

Από πρόσφατη κινητοποίηση έξω από το 7ο Θεραπευήριο του ΙΚΑ
Από πρόσφατη κινητοποίηση έξω από το 7ο Θεραπευήριο του ΙΚΑ
Σύσκεψη με αφορμή το κρίσιμο ζήτημα της Υγείας πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα ΔΣ των νοσοκομείων της περιοχής που συγχωνεύονται ή καταργούνται (Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ), το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας καθώς και πλήθος σωματείων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην επιτροπή από την περιοχή.

Εντείνοντας τη δράση τους, η Λαϊκή Επιτροπή, τα σωματεία και οι φορείς στη διάρκεια της σύσκεψης αποφάσισαν την Πέμπτη 25/10 στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και πορεία προς τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής.

«Οι επιπτώσεις τόσο στους ασθενείς και το λαό, όσο και στο προσωπικό των νοσοκομείων είναι βαριές», τόνισε εισηγητικά ο Λευτέρης Νικολάου, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής. «Από τη μία, με την αύξηση της ανεργίας, με το τεράστιο κόστος της Υγείας είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ανθρώπων που έχει πρόσβαση στην υγεία. Στα νοσοκομεία, που δουλεύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αλλάζουν οι σχέσεις εργασίας, οι προσλήψεις και η στελέχωση γίνεται με γνώμονα το τι εξυπηρετεί το μάνατζερ και όχι τι ανάγκες και ελλείψεις έχει η μονάδα, τι ανάγκες υπάρχουν στην περιοχή». Ανάμεσα στα άλλα, ο Λ. Νικολάου τόνισε ότι η συγχώνευση - κατάργηση των τριών νοσοκομείων θα σημάνει συναγερμό για 1,5 εκατομμύριο οικογένειες στην περιοχή και τους όμορους δήμους και γι' αυτό το λόγο χρειάζεται ν' ανοιχθεί η συζήτηση σε κάθε γειτονία και λαϊκό σπίτι στην περιοχή ώστε να γίνει παράλληλα και καταγραφή των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Παρέμβαση στη συζήτηση έγινε και από τον Χάρη Χουρδάκη εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο λαός, η εργατική τάξη, πρέπει να έχει το δικό της σχέδιο στα σχέδια της κυβέρνησης, που θα δώσει αποφασιστική απάντηση σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Τα σχέδια για συγχώνευση και κατάργηση των νοσοκομείων, σημείωσε, δεν ξεκίνησαν ενόψει της κρίσης, δρομολογήθηκαν 20 χρόνια τώρα. Ηταν στο σκοπό τους να συρρικνώσουν δομές υγείας, νοσοκομεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για να διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο και τις ορέξεις του, κατέληξε.

Παρέμβαση πραγματοποίησαν επίσης εργαζόμενοι από τα ΔΣ των δύο νοσοκομείων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις τραγικές επιπτώσεις που έχει η συρρίκνωση σε δομές και υπηρεσίες και την ανάγκη να γίνουν μαζικές παρεμβάσεις ώστε να εμποδιστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για περαιτέρω αναδιαρθρώσεις.

Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης από την Ενωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος, το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πατησίων-Ριζούπολης (μέλος ΟΓΕ), τη γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών(Παράρτημα Αθήνας).

Συσκέψεις και αγωνιστικές δράσεις
  • Συγκέντρωση στο μετρό του Αιγάλεω με θέμα τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής με τη στήριξη του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας τα σωματεία και τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτή.
  • Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση διοργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης στην αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ