Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΣΙΑΣ
Με τις ταξικές δυνάμεις στη μάχη

«Κόλαφος» για τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ήταν η ομιλία του Σπύρου Κότσια, μέλους της Επιτροπής Αγώνα και μέλους της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Ειδικά, όταν ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα δώσει τη μάχη μαζί με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε την ηγετική ομάδα της Συνομοσπονδίας ότι σε μια εποχή που ο νεοφιλελευθερισμός καλπάζει, που η επίσημη ανεργία ξεπέρασε το 12%, που 600.000 ανέργων ματαίως αναζητούν εργασία, που το 25% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, αντί να δώσει τη μάχη, αντί να οργανώσει αγώνες, χτύπησε το συνδικαλιστικό κίνημα από τα μέσα.

«Ομως, συνέχισε, η δράση των ταξικών δυνάμεων, η δράση του ΠΑΜΕ δείχνει ότι υπάρχει προοπτική. Φοβούνται τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Φοβούνται τον εργαζόμενο λαό, αυτόν το γίγαντα που όταν ξυπνήσει δεν ξέρουν πού θα κρυφτούν». Γι' αυτό, κατήγγειλε ο Σ. Κότσιας, «παίρνουν τα μέτρα τους. Με πρόσχημα την τρομοκρατία ετοιμάζουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ετοιμάζουν από τώρα το σκουριασμένο οπλοστάσιο των απαγορεύσεων, για να καταστείλουν την οργανωμένη αντίσταση του εργατικού κινήματος».

«Ομως, συνέχισε, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι, θα βαδίσουμε με αποφασιστικότητα το δρόμο του αγώνα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα αναδείξουμε το ασφαλιστικό ζήτημα ως το κορυφαίο ζήτημα της εργατικής τάξης. Θα δώσουμε τη μάχη. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που σκύβουν το κεφάλι στα κελεύσματα του ΣΕΒ θα φύγουν από το συνέδριο αποδυναμωμένες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ