Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιπαραθέσεις χειραγώγησης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Λίγες μόλις βδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι δύο υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα συνέχισαν τις αλληλοκατηγορίες, επιχειρώντας να χειραγωγήσουν το λαό.

«Ανεύθυνους και εξαρτημένους από επιδόματα» χαρακτήρισε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ όσους σκέφτονται να ψηφίσουν τον Μπάρακ Ομπάμα, μιλώντας το Μάη σε συγκέντρωση δωρητών του, ενώ, χωρίς να το ξέρει, καταγραφόταν από κάμερα. Τη Δευτέρα αναρτήθηκε το υλικό της καταγραφής σε ιστοσελίδα, ενώ ο Ρόμνεϊ για να καλύψει την γκάφα του, αρκέστηκε να αναφέρει πως η τοποθέτησή του ήταν άκομψη, αλλά ορθή. «Υπάρχει ένα 47% που συντάσσεται με αυτόν (τον Ομπάμα) που εξαρτάται από την κυβέρνηση, πιστεύει πως είναι θύμα, πιστεύει πως η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να τον φροντίζει, πως δικαιούται ασφάλιση υγείας, φαγητό, στέγη και το κάθε τι», είπε ο Ρόμνεϊ. Οι Δημοκρατικοί έσπευσαν να επιτεθούν στον Ρόμνεϊ προβάλλοντας ως επιχείρημα, όπως το εξέφρασε ο Τζιμ Μεσίνα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, πως «δύσκολα μπορεί κανείς να γίνει πρόεδρος όλων των Αμερικανών όταν έχει ξεγράψει έτσι τη μισή χώρα». Αυτές οι δήθεν αντιπαραθέσεις προσπαθούν να κρύψουν ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα και για τα συμφέροντα των μονοπωλίων επιτίθενται τόσο στο εσωτερικό στον αμερικανικό λαό όσο και στο εξωτερικό στους άλλους λαούς με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους σε όλο τον κόσμο.

  • Στην ίδια καταγεγραμμένη τοποθέτηση, ο Ρόμνεϊ εμφανίζεται να εκτιμά ότι «οι Παλαιστίνιοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την επίτευξη ειρήνης» και χαρακτηρίζει ως «τη χειρότερη ιδέα που ακούστηκε ποτέ το να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ για να δώσει κάτι στους Παλαιστινίους, προκειμένου αυτοί να συναινέσουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες». Επίσης, δηλώνει ότι εφόσον εκλεγεί δεν πρόκειται να φιλοξενήσει καμία συνάντηση με στόχο την επανέναρξη της ισραηλινο-παλαιστινιακής «ειρηνευτικής διαδικασίας». Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής όπως και παλιότερα με τις ρατσιστικές του δηλώσεις ότι «η διαφορά οικονομικού επιπέδου ανάμεσα στα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ οφείλεται στη διαφορά κουλτούρας που υπάρχει»!

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ