Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου... τη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου»

Κινητοποίηση εργαζομένων, φοιτητών και καθηγητών των δυο πανεπιστημίων και του ΤΕΙ της πόλης

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή κινητοποίηση

MotionTeam

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή κινητοποίηση
Διοικητικοί και εργολαβικοί εργαζόμενοι, φοιτητές και καθηγητές, του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χθες, μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης και απαίτησαν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, γενναία χρηματοδότηση για την παιδεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών, είπαν όχι στην αξιολόγηση ως πρόσχημα για απολύσεις και στο τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στο ΑΠΘ, οι διοικητικοί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου, από όπου στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία. «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου», διαδήλωσαν και μέσα από τα πανό πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους.

Κατήγγειλαν ότι στο όνομα της κρίσης και της αντιμετώπισής της, η κυβέρνηση προωθεί νέο πακέτο μέτρων με σκοπό να υφαρπάξει από μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και παροχές άλλα 13 δισ. ευρώ. Στο χώρο του πανεπιστημίου αυτό σημαίνει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφεδρεία για άλλη μια φορά, οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί με περικοπές ή και με απολύσεις, οι καθηγητές με μειώσεις μισθών και οι φοιτητές με την εξαφάνιση της όποιας φοιτητικής μέριμνας είχε μείνει αλλά και με δίδακτρα, πληρωμή βιβλίων κλπ. Ολα αυτά συνδυάζονται με τη γενικότερη επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων με φόρους, χαράτσια, ακρίβεια, ανεργία.

Επίσης σημείωσαν ότι καθώς προωθείται και βαθαίνει η λειτουργία του «δημόσιου» πανεπιστημίου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, γενικεύεται η ανταποδοτική λογική «πλήρωνε για να έχεις», εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες, ενώ τα παιδιά μας δεν μπορούν να σπουδάσουν με τους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ