Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Λαϊκές κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι

Με τουλάχιστον 150 κενά σε διδακτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, χτες, για εκατοντάδες παιδιά στην περιοχή του Μενιδίου. Αυτό κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί από το Σύλλογο Δασκάλων - Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» σε κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο δήμο μαζί με γονείς, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, το Σύλλογο Γυναικών Μενιδίου (μέλος ΟΓΕ). Σε συνάντηση με τον γγ γραμματέα του δήμου, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές, τις περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες και ζήτησαν να μάθουν τι προτίθεται να κάνει ο δήμος για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Αναφορά έγινε και στο θέμα των παιδικών σταθμών, όπου σύμφωνα με εξαγγελίες του δήμου περίπου 1.200 παιδιά μένουν εκτός, ενώ 56 υπάλληλοι (εκπαιδευτικοί - βοηθοί) απομένουν για να εξυπηρετήσουν τους 8 παιδικούς σταθμούς του δήμου. Από την πλευρά του ο γγ του δήμου δε δεσμεύθηκε στο θέμα των λειτουργικών δαπανών μέχρι το τέλος της τρέχουσας βδομάδας, ενώ γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής αφού κατήγγειλαν τη στάση της δημοτικής αρχής, διεμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις για το λαό.

Ανακοίνωση με αφορμή την τραγική κατάσταση στα σχολεία της περιοχής εξέδωσε και η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας, η οποία ανάμεσα στα άλλα καλεί γονείς, καθηγητές, μαθητές, δασκάλους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους στους συλλόγους, στα 15μελή, παντού, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει μόνο του, καμία οικογένεια που δοκιμάζεται.

Στο Βόλο, παράταση διαμαρτυρίας στο δήμο πραγματοποίησαν η Γραμματεία Βόλου του ΜΑΣ, οι Λαϊκές Επιτροπές και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Μαγνησίας. Οι συγκεντρωμένοι επισήμαναν ότι στην περιοχή σχολεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση, η μεταφορά των μαθητών είναι «στον αέρα», τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Σοβαρές ελλείψεις επισημάνθηκαν και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι συγκεντρωμένοι επέρριψαν σοβαρές ευθύνες στη δημοτική αρχή, που - όπως είπαν - αδιαφορεί και όχι μόνο δεν μπαίνει στον αγώνα κατά της πολιτικής που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματα στην εκπαίδευση, αλλά ζητά από τους γονείς να πληρώσουν από τις τσέπες τους για τις ανάγκες των παιδιών τους για τις οποίες αρμόδιο είναι το κράτος.

Εξορμήσεις σε δεκάδες σχολεία πραγματοποίησαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές που δρουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Μοίρασαν έντυπο υλικό του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ προς τους γονείς και τους μαθητές. Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε η αγωνία μαθητών και γονιών για τη λειτουργία των σχολείων και ειδικότερα για τη θέρμανσή τους το χειμώνα, καθώς τα ταμεία δήμων και Σχολικών Επιτροπών δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ