Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11358

«ΑΓΡΙΕΥΕΙ» Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΚΚΕ: Παλλαϊκή αντεπίθεση στο διαρκή αντιλαϊκό πόλεμο

ΣΕΛ.  3

Σήμερα ανοίγει τις πύλες το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Από σήμερα και για τρεις μέρες, η καρδιά της νεολαίας χτυπά στο ρυθμό του Φεστιβάλ, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον. Σήμερα ξεχωρίζουν τα μουσικά αφιερώματα στη Μικρασιατική Καταστροφή, στον Δημήτρη Μητροπάνο, στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, στον ποιητή Νίκο Γκάτσο. Και οι συζητήσεις: «Μη "φυτέψεις" το μυαλό και τα όνειρά σου» στο Μαθητικό στέκι για το πρόβλημα των ναρκωτικών, «Κοινωνική αλληλεγγύη: Συνήθεια στη φτώχεια ή στοιχείο της πάλης ενάντια στην εξαθλίωση;» στο Εργατικό στέκι, «Ενημέρωση και Διαδίκτυο: Νέοι δρόμοι για την ενημέρωση - νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση» στο χώρο των ΑΕΙ-ΤΕΙ, «Για τις εξελίξεις στην ΕΕ και την όξυνση της επίθεσης στους λαούς της Ευρώπης» στη Διεθνούπολη, «Για το σύγχρονο προορισμό της Τέχνης και του καλλιτέχνη» στο χώρο του Πολιτισμού, και «Ολυμπιακοί Αγώνες: Οταν τα κέρδη κάνουν ρεκόρ» στο χώρο του Αθλητισμού.


ΣΕΛ.  8  -  10

Μαζική, μαχητική η απεργία σε ξενοδοχεία - επισιτισμό

Αποστομωτική απάντηση έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής και τον επισιτισμό στους ξενοδόχους, στην κυβέρνηση και τη συμβιβασμένη ηγεσία της Ομοσπονδίας τους (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με την αποφασιστική και μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία του κλάδου.


ΣΕΛ.  11

Η Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα» στην τηλεόραση της ΝΕΤ και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Μάριον Μιχελιδάκη, σήμερα, Πέμπτη 13/9 και ώρα 9 π.μ.


Δεν υπάρχουν σωτήρες

Συνεχίζουν τα αστικά επιτελεία τον επικίνδυνο αποπροσανατολισμό χειραγώγησης του λαού, προβάλλοντας τις δήθεν θετικές εξελίξεις στην ΕΕ που θα τον ωφελήσουν και ας κλιμακώνονται τα θανατηφόρα σε βάρος του μέτρα. Αρχισαν με τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών από τη δευτερογενή αγορά, που θα σώσει το ευρώ και την Ελλάδα, συνέχισαν με τη λεγόμενη στροφή της Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας και την υπόσχεση του Μ. Ντράγκι για στήριξη της Ελλάδας, αλλά εφόσον προχωρήσουν οι αντεργατικές, αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Χτες, ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε την Ελλάδα «να ξεπεράσει τους δισταγμούς της για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να γλιτώσει τη χρεοκοπία». Να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση πασχίζουν. Την ίδια ώρα κυβέρνηση - ΕΕ ξαναστήνουν λαιμητόμο για μισθούς, συντάξεις, Ασφαλιστικό, εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο σενάριο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και στον ερχομό νέων σωτήρων. Μπορούν να βάλουν τέλος στην εξαθλίωση μόνο με πανεργατική οργάνωση, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση κατά της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν.



ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Τρανταχτές ανατιμήσεις

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΤ. ΕΠΙΤΡ. ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Καλεί σήμερα σε νέα κινητοποίηση

ΣΕΛ.  12
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τις ελλείψεις στα σχολεία

ΣΕΛ.  16
ΕΥΡΩΚ. ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εφιάλτης για τους λαούς η στρατηγική της ΕΕ

ΣΕΛ.  7
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Τραγωδία με εκατοντάδες εργάτες νεκρούς

ΣΕΛ.  23
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Μέτωπο για δωρεάν υπηρεσίες Υγείας

ΣΕΛ.  14  -  15
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η «Χρυσή Αυγή» σε ρόλο επιθεωρητή Εργασίας

ΣΕΛ.  14
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Επαναπροωθεί τον Κώδικα Ναρκωτικών

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ