Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Παρεμβάσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Μήνυμα ότι δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και στην επιβολή νέων πιο αντιδραστικών μέτρων στην Παιδεία έστειλαν με την παρουσία τους σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων τους.

Στην έδρα της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αθήνας συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη».

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Ιλιον πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας στο Αιγάλεω.

Στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αθήνας συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Φαλήρου και του Συλλόγου «Θουκιδίδης», που καλύπτει τις περιοχές Αργυρούπολη, Αλιμο, Ελληνικό.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες και μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» που καλύπτει τις περιοχές Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Mεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης, του αντίστοιχου συλλόγου Αμαρουσίου μαζί με εκπροσώπους της Ενωσης Γονέων Μεταμόρφωσης κ.ά. Αντιπροσωπεία τους έθεσε στο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας τα προβλήματα του μεγάλου αριθμού παιδιών στα τμήματα, το ζήτημα των προνηπίων που μένουν αθρόα εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων, της έλλειψης ειδικοτήτων, της προωθούμενης αξιολόγησης και του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Οι απαντήσεις που πήραν ήταν στο πλαίσιο της ασκούμενης πολιτικής, ωστόσο δήλωσαν ότι αυτή η πολιτική θα τους βρει απέναντι. Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η στάση της Αστυνομίας, η οποία ήταν παρούσα από τη στιγμή που συγκεντρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί για να μεταβούν στη διεύθυνση εκπαίδευσης μέχρι να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι συμμετέχοντες. Σύμφωνα με μαρτυρίες εκπαιδευτικών, αστυνομικό όχημα προσέγγισε το πούλμαν που τους μετέφερε και οι αστυνομικοί έκαναν ερωτήσεις για τον προορισμό τους. Οταν μάλιστα έφτασαν στα γραφεία της Διεύθυνσης στο Μαρούσι, ο επικεφαλής της παρούσας αστυνομικής δύναμης ρώτησε τον διευθυντή λίγο - πολύ αν... χρειάζεται την προστασία τους κατά τη διάρκεια της συνάντησης!

Σε συμβολικό αποκλεισμό του γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελευσίνα για δύο ώρες, προχώρησαν εκπαιδευτικοί από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία.

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προχώρησαν χτες από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας.

Σε συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προχώρησαν χτες στις 12 το μεσημέρι οι δάσκαλοι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ