Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Απεργιακή αρχή σήμερα για τα σχολεία

Στην Αθήνα, 11.30 π.μ. η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον πεζόδρομο της Κοραή. Στη Θεσσαλονίκη, 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Ικτίνου

Σήμερα απεργούν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ έχουν στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η συγκέντρωσή τους στην Αθήνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει ορίσει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή. Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στις 12 το μεσημέρι στον Πεζόδρομο της Ικτίνου.

Στο «Ριζοσπάστη» μίλησε, για την απεργία των δασκάλων και γενικότερα για την αναγκαιότητα του αγώνα των εκπαιδευτικών, η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΔΟΕ:

«Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και η δημόσια εκπαίδευση, μπαίνει επί τάπητος η στάση των εκπαιδευτικών. Το λέμε καθαρά: δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η ανοχή, η αναμονή είναι συνενοχή. Ολοι καταλαβαίνουμε ότι τα νέα μέτρα δε θα είναι τα τελευταία και η κατάσταση στην Παιδεία - Υγεία θα χειροτερεύει συνεχώς.

Πρέπει να σκεφτούν οι εκπαιδευτικοί γιατί σε μια εποχή που παράγεται απίστευτος πλούτος και υπάρχει τόση πολλή γνώση, οι εργαζόμενοι βαδίζουμε ολοταχώς προς εργασιακό και μορφωτικό μεσαίωνα! Πρέπει να σκεφτούν οι εκπαιδευτικοί γιατί όλα τα μοντέλα διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος που εφαρμόστηκαν ως σήμερα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: Απίστευτος πλούτος για τα μονοπώλια κι εξαθλίωση για τους εργαζόμενους.

Πρέπει να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί να εγκαταλείψουν τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς στυλοβάτες του κεφαλαίου, της ΕΕ, του καπιταλιστικού συστήματος που διαχειρίστηκαν το σύστημα και οδήγησαν τα πράγματα εδώ που βρισκόμαστε.

Πρέπει να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί να πάψουν να είναι παθητικοί θεατές, να ενεργοποιηθούν στα σωματεία τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, να συμμετέχουν στους αγώνες και να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, τη δύναμη της ελπίδας και της μόρφωσης. Πρέπει να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί να συγκρουστούν με το σκοταδισμό και να διδάξουν την επιστημονική και ιστορική αλήθεια. Να γίνουν πραγματικοί δάσκαλοι παιδαγωγοί της νέας γενιάς. Τότε, αν κάνουν αυτή τη στροφή, θα υπηρετήσουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ